Οι «καταρράκτες των Αγγέλων»

Σχολές Καπάτου Οι «καταρράκτες των Αγγέλων»

Οι «καταρράκτες των Αγγέλων» (Angel Falls)

Οι  «καταρράκτες των Αγγέλων» είναι γνωστοί παγκοσμίως με την ονομασία «Angel Falls» και βρίσκονται στη Βενεζουέλα. Χωρίς καμία αμφιβολία, πρόκειται για ένα θαύμα που μας χάρισε η φύση.

Οι καταρράκτες αυτοί είναι οι ψηλότεροι στον κόσμο. Συγκεκριμένα, το ύψος τους φτάνει τα 979 μέτρα. Το τοπίο είναι φαντασμαγορικό. Πράγματι, τα νερά μοιάζουν να πέφτουν σα βροχή από τον ουρανό. Ξεπηδούν από τους βράχους του βουνού και, θα έλεγε κανείς ότι, τα ρίχνουν στη γη οι άγγελοι.

Οι «καταρράκτες των Αγγέλων» κι η τοποθεσία τους

Οι «καταρράκτες των Αγγέλων» βρίσκονται στην άκρη του υψιπέδου Auyán-Tepui. Συγκεκριμένα, στο Εθνικό Πάρκο Canaima, το οποίο αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, από το 1994. Ο καταρράκτης πήρε το όνομά του από τον αμερικανό αεροπόρο Jimmie Angel, ο οποίος ήταν ο πρώτος που πέταξε από πάνω του.

Πράγματι, ο Jimmie Angel ανακάλυψε τυχαία τον καταρράχτη, ανάμεσα στο 1934 και το 1935, ενώ έψαχνε για κοιτάσματα ορυκτού πλούτου στην περιοχή. Βασικά, αυτό που τον εντυπωσίασε περισσότερο ήταν το μεγάλο του ύψος. Έτσι, επανήλθε στο σημείο με έναν φίλο του τοπογράφο. Μαζί λοιπόν, ανακάλυψαν ότι το ύψος ήταν κοντά στα 1000 μέτρα. Πράγματι, αυτό επιβεβαιώθηκε αργότερα από επίσημες μετρήσεις.

Με το πέρασμα των χρόνων, οι καταρράκτες αποτέλεσαν πρόκληση για διάφορους αναρριχητές, που προσπάθησαν να τους κατακτήσουν. Πράγματι, μετά από αλλεπάλληλες προσπάθειες, η πρώτη ανάβαση στην κορυφή του βράχου ολοκληρώθηκε το 1971. Μάλιστα, χρειάστηκαν 9,5 ημέρες για την ανάβαση και 1,5 για την κατάβαση.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι οι αυτόχθονες της περιοχής θεωρούν τους «καταρράκτες των Αγγέλων» ιερό τόπο.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ισπανική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές En cuentros Españoles και Español En práctica. Με τα βοηθήματα Gramatica della lengua española, A con jugar, καθώς και το λεξικό ισπανικής γλώσσας.

Μαθήματα ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.