Οι Κινέζοι ξοδεύουν πολλά

Σχολές Καπάτου Οι Κινέζοι ξοδεύουν πολλά

Οι Κινέζοι ξοδεύουν πολλά, κυρίως όμως οι νέοι της χώρας

Σύμφωνα με μία ανάλυση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Wall Street Journal» αναφέρεται ότι η Κίνα αντιμετωπίζει ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα που αφορά στην οικονομία της.

Επισημαίνεται ότι πάνω από τα 330 εκατομμύρια κινέζων που γεννήθηκαν ανάμεσα στο 1990 και το 2009 συμπεριφέρονται σαν τους Αμερικανούς. Είναι εθισμένοι στην αγορά προϊόντων. Οι Κινέζοι ξοδεύουν πολλά χρήματα σε gadgets. Τους αρέσει να αγοράζουν και δεν διστάζουν να σπαταλούν τα χρήματα τους σε ταξίδια, σε κάθε είδους διασκέδαση.

Οι σημερινοί Κινέζοι ξοδεύουν πολύ και δεν συγκρίνονται με τους νέους της παλιάς εποχής. Εκείνοι ήταν φειδωλοί και προσεκτικοί με τα χρήματά τους. Όχι μόνο δεν ξόδευαν, αλλά αποταμίευαν κιόλας.

Οι Κινέζοι ξοδεύουν πολλά για να ικανοποιήσουν τις αγοραστικές τους ανάγκες

Η κινεζική κοινωνία έχει αλλάξει πολύ. Η προσφορά κινεζικών προϊόντων είναι πολλή μεγάλη. Η υπερκατανάλωση έχει γίνει τρόπος ζωής, κυρίως για τους νέους Κινέζους. Αξίζει να αναφέρουμε ότι, ξοδεύουν περισσότερα χρήματα από αυτά που παράγουν, χωρίς ουσιαστικά να σκέπτονται και να κάνουν υπολογισμούς για τις αγορές τους. Δε φροντίζουν να εξασφαλίσουν το μέλλον τους.

Ζουν το τώρα, δουλεύουν αρκετά και αγοράζουν οτιδήποτε δουν και τους αρέσει. Κυκλοφορούν με κινητά τις πιο μοντέρνας τεχνολογίας. Κυριαρχούνται από τη μανία του καινούργιου και του μοντέρνου. Πασχίζουν να έχουν ό, τι πιο καινούργιο κυκλοφορεί στο εμπόριο.

Είναι οι μεγαλύτεροι καταναλωτές. Ρισκάρουν και ζητούν δάνειο από τράπεζες για να μπορούν να έχουν τη δυνατότητα να ικανοποιήσουν τις αγοραστικές τους τάσεις. Αυτή η μεγάλη αύξηση των δανείων έχει ανησυχήσει αρκετά την κινεζική πρωτεύουσα. Με την αύξηση των δανείων των διαφόρων οικογενειών, πολλοί οικονομολόγοι εκτιμούν ότι αυτό το χρέος μπορεί σε λίγο να μην είναι πια διαχειρίσιμο και, να επιβαρύνει αρκετά την ανάπτυξη της χώρας. Σε αυτά τα συμπεράσματα οδηγούν τα στοιχεία που υπάρχουν.

Μέσα σε όλα τα προαναφερθέντα υπολογίζεται και το γεγονός ότι οι νέοι, οι οποίοι γεννήθηκαν μετά το 1990, είναι σχεδόν το ήμισυ των πελατών που καταναλώνουν. Ουσιαστικά, οι Κινέζοι ξοδεύουν χωρίς να κάνουν κανένα πλάνο αποταμίευσης.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά και παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου, αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, , τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=ahFsb3g4fn0

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.