Οι λίμνες του Trentino

Οι λίμνες του Trentino

Ο νομός Trentino στην Ιταλία, ονομαστός για τα βουνά  και τα ποτάμια του, όπως τον Adige, είναι ένας παράδεισος για τουρισμό στις 297 λίμνες του, που βρίσκονται σε υψόμετρο πάνω από τα 1500 μέτρα και είναι όλες όμορφες και ξεχωριστές.

Η μαγευτική πόλη Trento συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ιταλικές πόλεις με την καλύτερη ποιότητα ζωής και με έντονη πολιτιστική δραστηριότητα.

Σε μια μοναδική περιοχή, ανάμεσα σε καταπράσινους λόφους με κυπαρίσσια, βρίσκεται η λίμνη lago di Toblino, μαζί με το εξαίσιο κάστρο της.

Σε ένα φυσικό πάρκο (Parco Naturale Adamello Brenta) βυθίζεται il lago di Tovel, διάσημη, γιατί, μια φορά το χρόνο, τα νερά της βάφονται κατακόκκινα από τα φύκια.

Περικυκλωμένη από πυκνά δάση και από τις ιταλικές Dolomiti di Brenta, η λίμνη lago di Ledro είναι μια γαλάζια σταγόνα ανάμεσα στο πράσινο.

Οι λίμνες Levico και Caldonazzo, ξεκούραστα τοπία, φανταστικά νερά, πλούσια σε σίδηρο.

Οι Ιταλοί προτιμούν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους τη lago di Molveno, στα ιταλικά βουνά Dolomiti di Brenta, με τα καθαρά νερά και την ωραία αμμουδιά της.

Η lago di Tenno, με το τυρκουάζ χρώμα της που προσφέρει μια αίσθηση ηρεμίας, δεν είναι προσβάσιμη με αυτοκίνητο, γι αυτό και οι επισκέπτες έχουν την εντύπωση ότι ο χρόνος έχει σταματήσει στο μαγευτικό αυτό τοπίο.

Μικρές αλλά εξίσου όμορφες είναι και οι λίμνες του Lamar, του Colbricon και για τους αναρριχητές προσφέρονται οι λίμνες στην ιταλική οροσειρά Pale di San Martino.

Τέλος, η λίμνη Lases είναι το σημείο συνάντησης των Ιταλών ψαράδων.

Μικρές ή μεγάλες λίμνες, έχουν όλες τη δική τους ομορφιά, που κάθε επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει περνώντας από το νομό του Trentino.

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.