Οι λόφοι της Λισαβόνας

Σχολές Καπάτου Οι λόφοι της Λισαβόνας

Οι λόφοι της Λισαβόνας στην Πορτογαλία

Οι λόφοι της Λισαβόνας στην Πορτογαλία θα μας απασχολήσουν σήμερα στη στήλη μας.

Βασικά, η παράδοση αναφέρει ότι η Λισαβόνα χτίστηκε, όπως και η Ρώμη, πάνω σε 7 λόφους.

Πράγματι, κάνοντας μια αναδρομή στην ιστορία της Πορτογαλίας, οι λόφοι της Λισαβόνας αναφέρονται για πρώτη φορά, τον 17ο αιώνα, στο έργο του São Nicolau de Oliveira, με τίτλο “Livro das grandezas de Lisboa”.

Συγκεκριμένα, οι λόφοι της Λισαβόνας είναι οι εξής: São Jorge, São Vicente, São Roque, Santo André, Santa Catarina, Chagas και Sant’Ana. Όμως, υπάρχει και ένας όγδοος λόφος που ονομάζεται Graça και είναι ο πιο ψηλός της πρωτεύουσας. Βασικά, ο λόφος αυτός δεν αναφέρεται στο έργο του São Nicolau de Oliveira. Ίσως, γιατί ο συγγραφέας επιθυμούσε να παρομοιάσει την πόλη της Λισαβόνας με τη Ρώμη και τους 7 λόφους της.

Οι λόφοι της Λισαβόνας και το μεγαλείο τους

Οι λόφοι της Λισαβόνας αποτελούν το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της πόλης και αναδεικνύουν το μεγαλείο της. Πράγματι, από την κορυφή τους, προσφέρουν μια καταπληκτική θέα στον κάθε επισκέπτη.

Ο λόφος São Jorge είναι ο πιο ψηλός από τους επτά. Μάλιστα, στην κορυφή του υψώνεται το κάστρο, όπου, αρχικά χτίστηκε ένα χωριό, το οποίο στη συνέχεια μεγάλωνε, μέχρι να ολοκληρωθεί ως η σημερινή πρωτεύουσα.

Ο λόφος São Vicente πήρε την ονομασία του από έναν από τους αγίους της πόλης. Ο λόφος Sant’Ana είναι ο πιο κεντρικός. Μάλιστα, φιλοξενεί πολλές δομές υγείας, γι’ αυτό και αποκαλείται και “λόφος της Υγείας”. Ο λόφος Sant André ήταν το στρατηγικό σημείο του πρώτου βασιλιά της Πορτογαλίας D. Afonso Henriques, την εποχή της χριστιανικής εκστρατείας. Μετά από αιώνες, ο λόφος αυτός έγινε ο αγαπημένος τόπος διαμονής των ευγενών Πορτογάλων. Ο λόφος São Roque περιλαμβάνει τη συνοικία Bairro Alto, που σφύζει από νυχτερινή ζωή. Τέλος, ο λόφος Chages οφείλει την ονομασία του στην εκκλησία Igrasia das Chagas.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης, κυρίως των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής γλώσσας αλλά και τα πορτογαλικά Βραζιλίας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα. Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών

Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15). Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.