Οι νεολατινικές γλώσσες και οι γεωγραφικές ανακαλύψεις III

Σχολές Καπάτου Οι νεολατινικές γλώσσες και οι γεωγραφικές ανακαλύψεις III

Στα δύο πρώτα άρθρα που αφορούσαν στις νεολατινικές γλώσσες, είδαμε τον τρόπο με τον οποίο ξεκίνησαν οι μεγάλες γεωγραφικές ανακαλύψεις. Τη σύνδεση αυτών των γεωγραφικών ανακαλύψεων με τις νεολατινικές γλώσσες.

Αρχικά, ακολουθήθηκε, όπως είδαμε, από τους Πορτογάλους το δρομολόγιο απευθείας προς τις θάλασσες της Ανατολής. Αυτό συνέβει προκειμένου να παρακαμφθεί ο τουρκικός κίνδυνος.

Στη συνέχεια, λοιπόν, θα μιλήσουμε για τον Ιταλό θαλασσοπόρο και εξερευνητή, τον Γενοβέζο Χριστόφορο Κολόμβο (Cristoforo Colombo). Ο Χριστόφορος Κολόμβος γεννήθηκε το 1451 και πέθανε το 1506. Πολίτης της Δημοκρατίας της Γένοβας (Repubblica di Genova), ήταν στην υπηρεσία των Ισπανών Βασιλέων.

Από πολύ μικρός, στην ηλικία των 14 χρόνων, ήταν στη θάλασσα. Ήταν ο πρωτότοκος από μια οικογένεια τεσσάρων παιδιών, του Domenico Colombo και της Susanna Fontanarossa. Αυτό που τον χαρακτήριζε ήταν μια μεγάλη περιέργεια για τις ανακαλύψεις. Είχε διαβάσει κείμενα περί κοσμογραφίας, γενικής ιστορίας, διάφορα χρονικά, φιλοσοφία και άλλες επιστήμες.

Αρχίζοντας το μεγάλο του ταξίδι, επιχειρεί να φτάσει στο νησί Zipangu, δηλαδή την Ιαπωνία όπως την ονόμαζε ο Marco Polo, στην Κίνα και την Ινδία. Είχε στρέψει την πλώρη της καραβέλας του κατευθείαν προς τη Δύση.

Ο Ευρωπαίος του 15ου αιώνα δεν είχε ακόμη γνώση ότι στο δυτικό δρόμο προς τις Ινδίες παρεμβάλλονταν μια ολόκληρη άγνωστη ήπειρος. Αυτή η ήπειρος δεν ήταν άλλη από την Αμερική.

Έτσι, το 1492 ο Ιταλός θαλασσοπόρος θα μείνει γνωστός στην ιστορία ως ο άνθρωπος που ανακάλυψε την αμερικάνικη ήπειρο. Νομίζοντας ότι έφτασε στην Ινδία, θα αποκαλέσει εσφαλμένα τους ιθαγενείς της Αμερικής «Indiani», δηλαδή Ινδούς. Αυτός ο όρος από τότε καθιερώθηκε για πάντα.

Στις Σχολές Καπάτου διδάσκουμε τα ισπανικά και τα πορτογαλικά, με την ίδια αγάπη που διδάσκουμε και την ιταλική γλώσσα από το 1983.

Στα κεντρικά των Σχολών μας, καθώς και στα παραρτήματά μας (Περιστέρι, Νέα Σμύρνη, Γλυφάδα, Μαρούσι) αρχίζουν νέα θερινά τμήματα.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με τα ωράρια των προτεινομένων τμημάτων και το πρόγραμμα σπουδών, μπορείτε να καλέσετε καθημερινά στη γραμματεία της σχολής που σας εξυπηρετεί.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.