Οι νεολατινικές γλώσσες και οι γεωγραφικές ανακαλύψεις I

Σχολές Καπάτου Οι νεολατινικές γλώσσες και οι γεωγραφικές ανακαλύψεις I

Η ιταλική γλώσσα και οι δύο γλώσσες της ιβηρικής χερσονήσου, δηλαδή τα ισπανικά και τα πορτογαλικά, συνδέονται άρρηκτα με μια πολύ σημαντική φάση στην ιστορία της ανθρωπότητας. Αυτή η φάση δεν είναι άλλη από τις Γεωγραφικές Ανακαλύψεις.

Η Ανατολή, ήδη από πολύ νωρίς, αποτέλεσε έναν μεγάλο πόλο έλξης για τους ανθρώπους όλης της Ευρώπης.

Πιο συγκεκριμένα, στα τέλη του 13ου αιώνα, Ιταλοί ιεραπόστολοι και διάφοροι έμποροι πραγματοποιούν εξερευνητικά ταξίδια. Τα ταξίδια αυτά είναι προς τα βάθη της Ασίας μέσω χερσαίων οδών.

Ένας από αυτούς ήταν και o Ιταλός ιερωμένος Giovanni da Pian del Carpine ή da Piano dei Carpini (1182 περίπου – 1252), από την ιταλική πόλη Perugia. Ο ιερωμένος αυτός ταξίδεψε στη μακρινή Μογγολία.

Επίσης, και τα θρυλικά μέλη της βενετσιάνικης οικογένειας των εμπόρων της ιταλικής χερσονήσου Polo. Τον Matteo, τον Niccolò και τον πιο γνωστό απ’ όλους, τον ονομαζόμενο Marco.

Ο Marco Polo, μαζί με τους συγγενείς του, διέσχισε όλη τη δυτική και κεντρική Ασία. Έφτασε στην Κίνα (Catai) στην Αυλή του Κουμπλάι Χαν και από εκεί ταξίδεψε σε όλη την Άπω Ανατολή και τη νότια Ασία.

Τον 15ο αιώνα η σαρωτική επέλαση των Οθωμανών στο Levante (ανατολική Μεσόγειο) και οι επιδρομές των μουσουλμάνων πειρατών στις ακτές της ανατολικής Αφρικής κατέστησαν τη μεταφορά των προϊόντων της Ανατολής, ιδίως των μπαχαρικών, στα διάφορα λιμάνια της Ευρώπης δύσκολη, αρκετά δαπανηρή και πολλές φορές ανέφικτη. Συνεπώς, γεννήθηκε η ανάγκη για την αναζήτηση νέων θαλάσσιων δρόμων προς την Ανατολή και έτσι άρχισαν οι γεωγραφικές ανακαλύψεις.

Στις Σχολές Καπάτου διδάσκουμε τα ισπανικά και τα πορτογαλικά, με την ίδια αγάπη που διδάσκουμε και την ιταλική γλώσσα. Είμαστε κοντά σας από το 1983.

Στα κεντρικά των σχολών, καθώς και στα παραρτήματά μας (Περιστέρι, Νέα Σμύρνη, Γλυφάδα, Μαρούσι) αρχίζουν νέα θερινά τμήματα.

Ενημερωθείτε σχετικά με τα ωράρια των προτεινομένων τμημάτων και το πρόγραμμα σπουδών των σχολών. Μπορείτε να καλέσετε καθημερινά στη γραμματεία της σχολής που σας εξυπηρετεί.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.