Οι ορυζώνες της Yuányáng

Σχολές Καπάτου Οι ορυζώνες της Yuányáng

Οι ορυζώνες της Yuányáng είναι οι πιο όμορφοι του κόσμου. Φαντάζουν σαν έργα τέχνης. Ζωντανεύουν σαν πίνακες ζωγραφικής. Απλώνονται σαν τεράστιες ταράτσες. Κατεβαίνουν από τις πλαγιές των βουνών Ai Lào μέχρι τις όχθες του κόκκινου ποταμού.

Η Κίνα είναι μία μεγάλη χώρα που ασκεί τη δική της γοητεία. Παρουσιάζεται γεμάτη από αξιοθέατα και δεν σταματάει να μας εκπλήσσει. Η περιοχή Yuányáng είναι γνωστή για τους θαυμάσιους ορυζώνες της. Υπάρχουν χιλιάδες εκτάρια παραγωγής ρυζιού. Μια ζωντανή πηγή πλούτου για την οικονομία της Κίνας.

Αυτή η περιοχή κατοικείτο από την εθνότητα Hani. Τα εργατικά χέρια αυτού του πληθυσμού έφτιαξαν αυτούς τους ορυζώνες. Είναι οι ίδιοι ορυζώνες που βλέπουμε και σήμερα. Τους δημιούργησαν πριν από περίπου 1300 χρόνια.

Δημιούργησαν υδρευτικό σύστημα που μετέφερε το νερό από τις κορυφές των δασικών περιοχών μέχρι τους αγρούς. Εκτός από τους ορυζώνες φρόντισαν, σε αυτήν την περιοχή, να αναπτυχθεί επίσης η γεωργία και η κτηνοτροφία.

Οι ορυζώνες της Yuányáng προσφέρουν στον κάθε επισκέπτη μια πανοραμική θέα. Η έκταση είναι τεράστια. Χωρίζεται σε τρεις περιοχές: Duoyishu, Bada, Laohu Zhui. Ο επισκέπτης μπορεί να κάνει μία ξεχωριστή εκδρομή που ξεκινάει από την περιοχή Yushi και συνεχίζεται μέχρι το χωριό Bada και να θαυμάσει τα ξεχωριστά τοπία. Η πεζοπορία είναι περίπου 8 χιλιομέτρων.

Το τοπίο των ορυζώνων αλλάζει σύμφωνα με την εποχή του έτους. Και φυσικά, σύμφωνα και με το φως της ημέρας. Πιο συγκεκριμένα, από τον Ιούνιο μέχρι το Σεπτέμβριο, την περίοδο της σποράς, το τοπίο βάφεται πρώτα πράσινο και μετά κίτρινο. Μετά τη συγκομιδή παίρνει ένα γκρίζο χρώμα και αμέσως μετά ασπρίζει από το χιόνι.

Οι ορυζώνες της Yuányáng ανήκουν πια στην παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO από το 2013.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα κινεζικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.