Οι ρώσικες λουστραρισμένες μικρογραφίες

Σχολές Καπάτου Οι ρώσικες λουστραρισμένες μικρογραφίες

Οι ρώσικες λουστραρισμένες μικρογραφίες, η απαρχή της δημιουργίας τους

Οι ρώσικες λουστραρισμένες μικρογραφίες έχουν τη δική τους ιστορία. Πρόκειται για μια τεχνική που άρχισε το 1798. Βασικά, ο μοσχοβίτης έμπορος Pjotr Korobov δημιούργησε ένα κέντρο χειροτεχνίας για την παραγωγή τέτοιων μικρογραφιών, στην περιοχή Danilikovo. Οι μικρογραφίες αυτές, συνεχίστηκαν και μετά το θάνατο του Pjotr Korobov. Πράγματι, το κέντρο κληρονομήθηκε από τους εμπόρους της οικογένειας Lukutin. Άρα, οι ρώσικες λουστραρισμένες μικρογραφίες που ανήκαν στην οικογένεια Lukutin κατά το 19ο αιώνα, έγιναν διάσημες σε όλη τη Ρωσία και όχι μόνο. Στη συνέχεια διαδόθηκαν και σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ήταν χειροποίητα έργα τέχνης σημαντικής τεχνικής.

Οι ρώσικες λουστραρισμένες μικρογραφίες Vishnyakov ήταν κατώτερης σημασίας από τις Lukutin, αν και προσπαθούσαν να τελειοποιηθούν και να γίνουν εφάμιλλες.

Αναφέρουμε τα 4 σημαντικά κέντρα παραγωγής μικρών χειροποίητων λουστραρισμένων αντικειμένων : Fedoskina, Palech, Ustera, Choluj.

Οι ρώσικες λουστραρισμένες μικρογραφίες, τα υλικά και οι αναπαραστάσεις τους

Ως προς τα υλικά, βασίζονταν στην τέμπερα, με βάση τον κρόκο αυγού αραιωμένο με νερό και ξύδι, μέχρι να δώσουν την επιθυμητή πυκνότητα. Επίσης, κυριαρχούσαν χρώματα με τέμπερα και λεπτά φυλλαράκια χρυσού. Χρησιμοποιούσαν υλικά που, όπως αποδείχτηκε, δεν φθείρονται με την πάροδο του χρόνου.

Ως προς το περιεχόμενο των αναπαραστάσεων, δεσπόζουν διάφορα γραφικά τοπία από ρώσικα παραμύθια. Συναρπάζουν οι σκηνές κυνηγιού και εντυπωσιάζουν οι ποικιλίες πολύχρωμων λουλουδιών.

Η συγκεκριμένη τεχνική απαιτούσε χρόνο παρασκευής, καθώς και μεγάλη εμπειρία. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι τεχνίτες έπρεπε να ακολουθήσουν διάφορα βήματα. Συγκεκριμένα, το πρώτο στάδιο ήταν η παραγωγή συμπιεσμένου χαρτιού. Ακολουθούσε το γυάλισμα, το λιμάρισμα, η ζωγραφική και στο τέλος, η επάλειψη με λάδι.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την ρωσική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα ρωσικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ρωσικών, καθώς και παιδικά τμήματα ρωσικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=HSW6lCcDxss

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.