Οι Σουηδοί αγαπούν τη μόδα

Σχολές Καπάτου Οι Σουηδοί αγαπούν τη μόδα

Οι Σουηδοί αγαπούν τη μόδα και κυρίως τη λιτότητα

Οι Σουηδοί αγαπούν τη μόδα και διακρίνονται για την καλαισθησία τους. Βασικά, είναι «ανοικτοί» σε τάσεις αναφορικά με τη μόδα, αλλά θεωρούνται ότι είναι λιτοί και πρακτικοί. Μάλιστα, δεν ξεχωρίζουν τα ρούχα της δουλειάς από τα ρούχα που χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους.Έτσι, ποτέ δεν θα αγοράσουν ένα ρούχο ή αξεσουάρ που δεν πρόκειται να φορέσουν.

Βασικά, το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στη Σουηδία είναι από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Όμως, την Πέμπτη και την Παρασκευή τα καταστήματα κλείνουν πιο αργά, ενώ το Σάββατο κλείνουν στις 4. Όσον αφορά τα πολυκαταστήματα, παραμένουν ανοικτά και την Κυριακή.

Οι Σουηδοί αγαπούν τη μόδα,γι’αυτό υπάρχουν αρκετές περιοχές που μπορεί κανείς να απολαύσει τα ψώνια του

Η Στοκχόλμη είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις της μόδας. Πολλοί Σουηδοί δημιουργοί μόδας έχουν τα μαγαζιά τους εδώ και παρουσιάζουν τη δική τους κολεξιόν ρούχων. Ενδεικτικά αναφέρουμε : Rodebjet, Whyred, Nakkna, Carin Wester, Anna Holtbland.

Η σουηδική πρωτεύουσα είναι μια πόλη κόσμημα. Συγκεκριμένα, διακρίνεται για τα πολύ προσεγμένα κτίρια, που χαρακτηρίζονται από μια αίσθηση τάξης και καθαριότητας. Μάλιστα, κάθε συνοικία της Στοκχόλμης ξεχωρίζει για το δικό της ιδιαίτερο στυλ. Πράγματι, είναι εκπληκτικό, γιατί, διασχίζοντας μόνο μια γέφυρα αντικρίζει κανείς μια διαφορετική ατμόσφαιρα από εκείνη που άφησε πίσω του. Το ίδιο ισχύει και για τη μόδα.

Όσοι Σουηδοί αγαπούν τη μόδα vintage, επισκέπτονται την περιοχή Södermalm, μια συνοικία που φημίζεται για το μποέμ πνεύμα της. Μάλιστα, εδώ υπάρχουν και αρκετοί ανεξάρτητοι οίκοι μόδας.

Η περιοχή östermalm από την άλλη, είναι προορισμός για όσους αγαπούν τα επώνυμα ρούχα πολυτελείας. Εδώ, κυριαρχεί το ωραίο design.

Τέλος, στη συνοικία Kommendörsgatan χτυπά η καρδιά της κομψότητας. Εδώ, εκτός από μαγαζιά μόδας, υπάρχουν και μαγαζιά με αντίκες, έργα τέχνης και πολύτιμα κοσμήματα.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών, ομαδικά αλλά και ιδιαίτερα, διδάσκονται από αρχάριο επίπεδο Α1 έως επίπεδο προχωρημένο C2. Συγκεκριμένα, παρέχουμε μαθήματα Σουηδικών προετοιμασίας για πιστοποιήσεις της σουηδικής γλώσσας, δηλαδή SWEDEX στα επίπεδα A2, B1, B2 και TISUS C1. Test in Swedish for University Studies της Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.