Οι Σουηδοί διαβάζουν πολύ

Σχολές Καπάτου Οι Σουηδοί διαβάζουν πολύ

Οι Σουηδοί διαβάζουν πολύ.

Πράγματι, οι Σουηδοί διαβάζουν πολύ και είναι οι πιο παθιασμένοι αναγνώστες εφημερίδων, περιοδικών και ποικίλων βιβλίων σε παγκόσμια κλίμακα.

Βασικά, οι Σουηδοί διαβάζουν πολύ στον ελεύθερο χρόνο τους. Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, κάθε μέρα, ένας στους δυο Σουηδούς αγοράζει μια από τις τόσες καθημερινές εφημερίδες. Έτσι, ο σουηδικός τύπος αριθμεί περίπου 3.000 τίτλους συνολικά. Βέβαια, στο αποτέλεσμα αυτό συμβάλλει οικονομικά και το σουηδικό κράτος που στηρίζει και προωθεί την πληροφόρηση.

Επίσης, κυκλοφορούν αρκετές εφημερίδες στην αγγλική γλώσσα για τους ξένους που δεν καταλαβαίνουν τα σουηδικά. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά την «N&D», εφημερίδα που απευθύνεται στους τουρίστες που επισκέπτονται τη Σουηδία. Συγκεκριμένα, τυπώνεται και κυκλοφορεί μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, στα διάφορα μπαρ και στα νυχτερινά κέντρα.

Οι Σουηδοί διαβάζουν πολύ και στα σχολεία.

Πράγματι, το κράτος επενδύει πολύ στους νέους. Βασικά, διαθέτει κονδύλια για την προώθηση ανάγνωσης βιβλίων στα σχολεία. Στην ουσία, εξοπλίζει ολοκληρωτικά τις σχολικές βιβλιοθήκες, μιας που για τους Σουηδούς, η ανάγνωση αποτελεί σημαντικό μέρος της φροντίδας του παιδιού.

Εξάλλου, το κράτος φροντίζει να υποστηρίζει οικονομικά τους δήμους για την αγορά βιβλίων, ώστε να εφοδιάζουν συστηματικά τις δημόσιες βιβλιοθήκες τους.

Υπάρχουν περίπου 50 βιβλιοθήκες στη Στοκχόλμη και επιπλέον γύρω στις 60 βιβλιοθήκες σε νοσοκομεία, κέντρα ηλικιωμένων και νοσηλευτήρια.

Οι πιο σημαντικές είναι οι παρακάτω:

  1. Δημοτική βιβλιοθήκη Στοκχόλμης (Stadsbiblioteket), η οποία ιδρύθηκε το 1928, με περίπου 400.000 βιβλία και συγγράμματα.
  2. Παιδική βιβλιοθήκη, με προσανατολισμό σε παιδική λογοτεχνία, διαδραστικές εκδηλώσεις ,δράσεις κ.λ.π.
  3. Διεθνής βιβλιοθήκη (Internationella biblioteket), εκεί όπου αντιπροσωπεύονται πάνω από 100 γλώσσες, με σχεδόν 200.000 βιβλία.
  4. Kungsholmens bibliotek, τρίτη σε μέγεθος βιβλιοθήκη, με περίπου 2.000 επισκέπτες την ημέρα. Εκεί υπάρχουν, εκτός από βιβλία, αίθουσες ανάγνωσης και χρήσης οπτικοακουστικών μέσων, καθώς επίσης και αίθουσες υπολογιστών και συνεδριάσεων.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι οι Έλληνες που έχουν μεταναστεύσει στη Σουηδία, μυήθηκαν σε αυτόν τον τρόπο ζωής και διατηρούν τη δική τους ελληνική βιβλιοθήκη.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online σουηδικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=BydNsjlCVMU

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.