Οι 10 “κομψότερες” πόλεις του κόσμου

Σχολές Καπάτου Οι 10 κομψότερες πόλεις του κόσμου

Οι 10 “κομψότερες” πόλεις του κόσμου; 1η το Παρίσι, προτελευταία το Μιλάνο της Ιταλίας

Από μια έρευνα, που ανατέθηκε από το sito Zalando, δημιουργήθηκε ένας κατάλογος πόλεων στον οποίο αναφέρεται ότι πρώτη στην κατηγορία είναι το Παρίσι, ένατη η ιταλική πόλη Μιλάνο. Η τελική κατάταξη του τοπ τεν είναι: Παρίσι, Λονδίνο, Βιέννη, Βενετία, Φλωρεντία, η ισπανική πόλη Βαρκελώνη, Νέα Υόρκη, Μπορντώ, Μιλάνο και Ρώμη. Η Ιταλία εκτινάσσεται στην πρώτη θέση λόγω της παρουσίας των 4 πόλεών της στην κατάταξη αυτή. Τα κριτήρια της έρευνας ήταν σχετικά με τη μόδα, με την σημασία που δίνει η κάθε πόλη στον πολιτισμό, στην αρχιτεκτονική της αλλά και στην αγοραστική δύναμη των κατοίκων της πόλης ως προς το να αποκτήσουν ποιοτικά αγαθά.

 

Όσο περισσότερη μόδα υπάρχει, τόση περισσότερη κομψότητα γεννιέται.

Το 50% της αξιολόγησης έγκειται στη σχέση που έχει η πόλη με την μόδα. Αναλυτικότερα, η διαφορά αφορά τον αριθμό των σχολών μόδας που δραστηριοποιούνται στην πόλη, την διοργάνωση και παρουσίαση εβδομάδων μόδας, δηλαδή πόσοι δημιουργοί μόδας και οίκοι μόδας εδρεύουν στην συγκεκριμένη πόλη, καθώς επίσης πόσοι ειδικοί της μόδας την προτιμούν. Υπάρχουν πολλές σχολές μόδας και βιομηχανικού σχεδίου στις ιταλικές πόλεις όπως στο Μιλάνο καθώς επίσης στη Βενετία, στη Φλωρεντία, στη Ρώμη κλπ.

Όσο περισσότεροι τουρίστες επισκέπτονται την πόλη, τόσο ανεβαίνει η βαθμολογία της.

Όσο μεγαλύτερη η αγοραστική δύναμη των κατοίκων, τόσο εκτιμάται το στυλ της πόλης.

Στις Σχολές Καπάτου διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα καθώς επίσης την ειδική ορολογία που αφορά την κάθε σχολή επιλογής του σπουδαστή για τις σπουδές του στην Ιταλία.

 

ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.