Ο αγώνας Mille Miglia

Σχολές Καπάτου Ο αγώνας Mille Miglia

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διεξήχθη ο αγώνας Mille Miglia (1.000 χιλιόμετρα) που έκανε διάσημη την ιταλική πόλη Brescia σε όλον τον κόσμο. Ένας αγώνας αυτοκινήτων πολυτελείας, μιας παλαιάς εποχής. Ξεκίνησε 16 Μαΐου και τελείωσε στις 19. Χιλιάδες οπαδοί, fans του παλιού αυτοκινήτου, από όλον τον κόσμο παρακολούθησαν αυτόν τον αγώνα. Η εκκίνηση έγινε από την πόλη της Brescia. Οι κάτοικοί της φημίζονται για την αγάπη που τρέφουν για τα αυτοκίνητα και λέγεται ότι: «Στις φλέβες των bresciani, κυλάει βενζίνη αντί για αίμα!».

Ο φετινός αγώνας ακολούθησε μία από τις πιο φανταστικές διαδρομές διασχίζοντας τα πιο ωραία μέρη της Ιταλίας.  Ήταν ένα φανταστικό ταξίδι, μια ονειρεμένη διαδρομή για τους λάτρεις του ιταλικού τοπίου και κουλτούρας.

Συμμετείχαν 1.725 εγγεγραμμένα πληρώματα, με 121 σε λίστα αναμονής. Προσδοκώντας, έστω και την τελευταία στιγμή, σε μία άμεση αντικατάσταση. Συμμετοχές από 44 χώρες και από τις 5 Ηπείρους.

Από τις αυτοκινητοβιομηχανίες την πρωτιά κατείχε η Fiat με 49 αυτοκίνητα. Έπεται Alfa Romeo με 48, Jaguar με 35 και Mercedes-Benz με 33. Νούμερα που έσπασαν κάθε ρεκόρ συμμετοχής. 1.743 χιλιόμετρα πορείας, 112 πρόβες χρονομετρημένες.

Το πρόγραμμα της διαδρομής

Πρώτη μέρα

Αναχώρησαν από την Brescia, πέρασαν από τη Sirmione del Garda και από το Parco Giardino Sigurtà. Κατόπιν, από τις ιστορικές πόλεις Mantova, Ferrara, Ravenna. Πόλεις που «κρύβουν» ένα μεγάλο κομμάτι από τον πολιτισμό της Ιταλίας.

Δεύτερη μέρα

Πέρασαν από Pesaro, Repubblica di San Marino, Arezzo, Orvieto και κατέληξαν στη Ρώμη, όπου έγινε κι η παρέλαση των αυτοκινήτων στη διάσημη Via Veneto, ανάμεσα σε χειροκροτήματα.

Τρίτη μέρα

Από τη Ρώμη στην Parma περνώντας μέσω Siena, Monteriggioni, μία καταπράσινη περιοχή, ονομαστή για τις ποικιλίες των κρασιών, Lucca και από το νομό Liguria.

Τέταρτη μέρα

Πέρασαν από Piacenza, Lodi κι έφτασαν στο Milano. Κατευθύνθηκαν στο Arese, όπου τα πληρώματα παρέλασαν μπροστά από το ανακαινισμένο ιστορικό μουσείο «Museo Storico Alfa Romeo». Είναι ονομαστό σαν «Macchina del tempo» (το αυτοκίνητο του χρόνου), όπου φυλάσσεται και το παλιό αυτοκίνητο της Alfa Romeo. Με το αυτοκίνητο αυτό συμμετείχε στον αγώνα ο πρώην οδηγός της Formula 1 Giancarlo Fisichella. Μετέπειτα κατευθύνθηκαν στον αυτοκινητόδρομο (autodromo) της Monza και περνώντας από την Bergamo τερμάτισαν στη Brescia.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Ενημερωθείτε για τα νέα θερινά τμήματα αρχαρίων ιταλικών, ισπανικών και τουρκικών, που ξεκινούν σύντομα, καλώντας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.