Ο Ιταλός ζωγράφος Tiepolo στη Μαδρίτη

Σχολές Καπάτου Ο Ιταλός ζωγράφος Tiepolo στη Μαδρίτη

Ο Ιταλός ζωγράφος Tiepolo στη Μαδρίτη βρέθηκε το 1761. Όταν ο Κάρολος ο 3ος της Ισπανίας καλεί τον, εξηντάχρονο τότε, Ιταλό ζωγράφο Giovan Battista Tiepolo στη Μαδρίτη, για να διακοσμήσει με τοιχογραφίες τις αίθουσες του νεόκτιστου παλατιού.

Η έμπνευση του έργου

Ο Tiepolo, πριν αναλάβει το έργο του στη Μαδρίτη, έκανε πολλές συζητήσεις για τη δημιουργία των τοιχογραφιών με τον ονομαστό καλλιτέχνη, Δούκα de Montealegre. Εκείνος ήταν ο τότε Ιταλός Πρέσβης, στη Γαληνοτάτη Βενετία. Δίσταζε να αναλάβει το έργο, αλλά θαμπώθηκε από τη δόξα που θα του απέφερε και τελικά, δέχτηκε.

Σχετικά με το ταξίδι

Στις 31/03/1762 αναχώρησε για τη μακρινή Ισπανία, μαζί με τους δυο γιούς του, τον Domenico και τον Lorenzο, καθώς και με έναν έμπορο από την Padova. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού έγιναν πολλές στάσεις μέχρι να φτάσουν στην Ισπανία. Όταν έφτασαν, ο Ιταλός ζωγράφος Tiepolo αρρώστησε. Έτσι χρειάστηκε να περάσουν μέρες για να αρχίσει τις τοιχογραφίες στο ισπανικό παλάτι, τις οποίες ολοκλήρωσε το 1766.

Ο Ιταλός ζωγράφος Tiepolo στη Μαδρίτη

Ο Ιταλός ζωγράφος Tiepolo στη Μαδρίτη έζησε στην Piazza de Martín και δούλεψε μέσα στο Palacio Real (Βασιλικό Παλάτι). Συγκεκριμένα, ζωγράφισε τις τοιχογραφίες στην οροφή τριών αιθουσών του παλατιού.

Στη μεγάλη αίθουσα του θρόνου, όπου ακόμα υπάρχουν τα έπιπλα του βασιλιά Κάρολου του 3ου, σε στυλ ροκοκό, ζωγράφισε την Αποθέωση της Ισπανίας.

Στην αίθουσα των Alabarderos, υπάρχουν πολύτιμες τοιχογραφίες του Ιταλού ζωγράφου, που αναπαριστούν την Αποθέωση του Αινεία.

Στον προθάλαμο του δώματος της βασίλισσας, παρουσίασε το μεγαλείο της Ισπανικής Μοναρχίας.

Ένα μεγάλο μέρος των σχεδίων των τοιχογραφιών αυτών, είχαν ήδη ετοιμαστεί όσο βρισκόταν ακόμη στη Βενετία.

Επίσης, ζωγράφισε επτά εικονοστάσια μέσα στη βασιλική εκκλησία του Aranjuez.

Το Βασιλικό Παλάτι, το οποίο ονομάζεται και Παλάτι της Ανατολής, θεωρείται η κατοικία της βασιλικής οικογένειας. Αν και χρησιμοποιείται μόνο για επίσημες εκδηλώσεις. Είναι ένα μνημείο που αξίζει να επισκεφτεί κανείς, μιας και περιέχει έργα πολλών διάσημων καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων είναι και ο Giovan Battista Tiepolo.

Ο Giovan Battista Tiepolo, πεθαίνει ξαφνικά στις 27 Μαρτίου του 1770 στη Μαδρίτη. Τάφηκε στην εκκλησία του San Martin. Επειδή όμως η εκκλησία αυτή κατεδαφίστηκε, χάθηκε κάθε ίχνος από τα οστά του.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Μαθήματα ιταλικών και ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών και ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών και ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Ενημερωθείτε για τα νέα θερινά τμήματα αρχαρίων ιταλικών, ισπανικών, τουρκικών και γερμανικών που ξεκινούν σύντομα, καλώντας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=X99s4mfD1I4

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.