Ο Ιταλός Arturo Toscanini

Σχολές Καπάτου Ο Ιταλός Arturo Toscanini

Ο Ιταλός Arturo Toscanini κι η ιστορία

Ο Ιταλός Arturo Toscanini είναι το θέμα με το οποίο θα ασχοληθούμε στο σημερινό μας άρθρο. Τα μαθήματα ιταλικών βοηθούν τους φοιτητές οι οποίοι επιθυμούν να σπουδάσουν μουσικολογία (musicologia). Στο σημερινό μας άρθρο λοιπόν, θα μιλήσουμε για τον Ιταλό μουσικό Arturo Toscanini. Πρόκειται για μια προσωπικότητα που έδωσε ζωή στο μουσικό πεντάγραμμο της ιταλικής σκηνής.

Ο Ιταλός Arturo Toscanini γεννήθηκε στην πόλη Parma στις 26 Μαρτίου του 1867 και πέθανε στη Νέα Υόρκη, στις 6 Ιανουαρίου του 1957. Ήταν διάσημος διευθυντής ορχήστρας. Πράγματι, θεωρήθηκε ο πιο σπουδαίος στο είδος του, για την τελειότητα που έδινε στον ήχο, καθώς και για τη σχολαστικότητά του. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι διηύθυνε την ορχήστρα χωρίς παρτιτούρες, γιατί είχε σοβαρά προβλήματα όρασης.

Ο Ιταλός Arturo Toscanini κι η σχέση του με την τέχνη

Ο Ιταλός Arturo Toscanini υπήρξε έξοχος ερμηνευτής των ακόλουθων μεγάλων κλασικών συνθετών: Beethoven, Brahms, Wagner και Verdi. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Giuseppe Verdi, σαν ένδειξη αναγνώρισης της συμβολής του στη μουσική, του έστειλε ένα τηλεγράφημα στις 19/03/1899. Πράγματι, ήθελε να τον ευχαριστήσει για την τέλεια εκτέλεση του Falstaff, η οποία ήταν και η τελευταία όπερα του μεγάλου μουσουργού.

Ο Arturo Toscanini απέκτησε φήμη σε παγκόσμια κλίμακα. Μάλιστα, έγινε εξώφυλλο του γνωστού περιοδικού Time τρεις φορές. Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι ήταν λάτρης και γνώστης της τέχνης.

Ο Arturo Toscanini ήταν γνωστός και φίλος πολλών ζωγράφων. Έτσι, υπήρξε συλλέκτης έργων τέχνης. Σύμφωνα με τον εγγονό του Walfredo (γιός του Warter και της Cia Fornaroli), η συλλογή του μουσικού, που βρίσκεται στο σπίτι του στο Μιλάνο, στη via Durini, απαριθμούσε έως και 200 πίνακες.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές Incontri nuovi και In pratica, καθώς και τα βοηθητικά Verbi και Preposizioni.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/channel/UCmDarHJgVROE-5FtctYoTEw

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.