Ο Ιταλός Fabrizio de Andrè

Σχολές Καπάτου Ο Ιταλός Fabrizio de Andrè

Ο Ιταλός Fabrizio de Andrè ήταν μία ιδιαίτερα χαρακτηριστική και χαρισματική προσωπικότητα στο μουσικό πανόραμα της ιταλικής χερσονήσου.

Ο Ιταλός τραγουδοποιός Fabrizio de Andrè γεννήθηκε στην ιταλική πόλη Γένοβα (Genova), στη συνοικία Pegli.

Γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου του 1940 και πέθανε από ανίατη αρρώστια στις 11 Ιανουαρίου 1999, σε ηλικία 59 ετών. Θεωρείται ένας από τους πιο γνωστούς Ιταλούς στο είδος του, σύμφωνα με τους κριτικούς μουσικής του διεθνούς ρεπερτορίου.

Ένας από τους παιδικούς του φίλους ήταν και ο Ιταλός κωμικός ηθοποιός και συγγραφέας, ο Paolo Villaggio, πολύ γνωστός στο ιταλικό κινηματογραφικό κοινό. Ήταν μεγαλύτερος από τον Fabrizio de Andrè, για αυτό, τον θεωρούσε ως τον μικρότερο αδερφό του.

Τον φώναζε Faber, όπως τα μολύβια Faber Castell, αντί για Fabrizio. Ο λόγος ήταν, ότι ο Fabrizio de Andrè χρησιμοποιούσε τα μολύβια αυτής της εταιρείας για να γράφει και να σβήνει εύκολα τους στίχους των τραγουδιών του. Του άρεσε να τον φωνάζουν Faber.

Και οι δυο φίλοι ήταν γόνοι ευκατάστατων οικογενειών και δυο ξεχωριστές προσωπικότητες. Μιλούσαν πολλές φορές στην αργκό, ιδίως ο Fabrizio de Andrè.

Ο Ιταλός Fabrizio de Andrè αγάπησε πολύ την πόλη του με τα στενά δρομάκια, τα ονομαζόμενα caruggi στην τοπική διάλεκτο της Γένοβας.

Επίσης, του άρεσαν οι μικρές πλατείες της κάθε συνοικίας. Ήταν τα μέρη στα οποία σύχναζε με τους φίλους του, με τους οποίους είχε κοινά ενδιαφέροντα, όπως τη μουσική, την ποίηση και τα κοινά ιδεώδη.

Του άρεσε να περπατά στην παραθαλάσσια περιοχή του Foce στο Corso Italia της Γένοβας, εκεί όπου εργαζόταν ο πατέρας του.

Ο πατέρας του ήταν διευθυντής ενός ιδιωτικού σχολείου μέσης εκπαίδευσης (istituto parificato), στα περίχωρα της Γένοβας, στη συνοικία της Sampierdarena.

Φοίτησε στη Φιλοσοφική Σχολή της Γένοβας (facoltà di Lettere), κατόπιν στην Ιατρική (Medicina) και τέλος στη Νομική (Giurisprudenza), όπου του υπολείπονταν λίγα μαθήματα για να αποφοιτήσει.

Η καλλιτεχνική του πορεία, στην οποία θα αναφερθούμε σε άλλο άρθρο, ήταν αξιοσημείωτη.

Στις Σχολές Καπάτου διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα και μέσω της μουσικής. Τα ιταλικά τραγούδια καθιστούν το μάθημα πιο ενδιαφέρον, ιδίως εάν οι επιλογές του καθηγητή συμφωνούν με τις προτιμήσεις των σπουδαστών.

Ενημερωθείτε για τα νέα τμήματα ιταλικών, καλώντας στο 210 38 03 355.

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.