Ο καθεδρικός ναός του Μονάχου

Σχολές Καπάτου Ο καθεδρικός ναός του Μονάχου

Ο καθεδρικός ναός του Μονάχου (Frauenkirche) είναι το σύμβολο αυτής της γερμανικής πόλης. Είναι μια τρίκλιτη εκκλησία, γοτθικού ρυθμού, από τον ύστερο 15ο αιώνα. Έχει μήκος πάνω εκατό μέτρα, πλάτος σαράντα περίπου μέτρα και ύψος 55 μέτρα. Είναι ένας ευρύχωρος ναός και πολύ επιβλητικός. Οι εργασίες του διήρκεσαν 20 χρόνια περίπου. Από το 1468 μέχρι το 1488.

Ο καθεδρικός ναός του Μονάχου κατασκευάστηκε από τον αρχιτέκτονα Jörg von Halsbach και το τελικό σχέδιο του ναού οφείλεται στον αρχιτέκτονα Lucas Rottaler. Μπορεί να χωρέσει έως 20.000 ανθρώπους.

Για τα δεδομένα των καθολικών εκκλησιών, το εσωτερικό του θα λέγαμε ότι είναι λιτό. Ο καθεδρικός ναός του Μονάχου περιλαμβάνει λίγες μόνο εικόνες, αγάλματα, ανάγλυφα όπως του δημιουργού Ignaz Gunther. Επίσης, πολλά πολύτιμα έργα τέχνης, όπως ξύλινα αγάλματα του Erasmus Grasser, ξύλινες διακοσμήσεις από μεταγενέστερους αιώνες.

Πράγματι είναι ένα μνημείο τέχνης. Συγκεντρώνει στέμματα αρχιεπισκόπων. Εκτός των άλλων υπάρχει ο τάφος του Λουδοβίκου Bavaro και το μνημείο του πάπα Benedetto XVI.

Το εντυπωσιακό στοιχείο της Frauenkirche είναι δυο «κρεμμυδόπυργοι» (Zwiebeltürme), ύψους εκατό μέτρων ο καθένας, που βρίσκονται στην πρόσοψή της. Πρόκειται για τα δυο καμπαναριά της εκκλησίας. Κοσμούνται στην κορυφή τους από ένα είδος τρούλου που θυμίζει έντονα κρεμμύδι, εξ ου και ο χαρακτηρισμός «κρεμμυδόπυργος» (Zwiebelturm).

Υπάρχουν διάφορες εκδοχές για την πηγή έμπνευσης αυτής της τεχνοτροπίας η οποία είναι αρκετά διαδεδομένη στην Αυστρία και τη Νότια Γερμανία, όπως επίσης και στη Ρωσία. Σύμφωνα με μια απ’ αυτές, πρόκειται για μετεξέλιξη του τρούλου βυζαντινών εκκλησιών. Σύμφωνα, δε, με μια άλλη, είναι μια προσπάθεια μίμησης του τρούλου του τεμένους Αλ-Άκσα στην Ιερουσαλήμ.

Σήμερα, ο ένας από τους δυο «κρεμμυδόπυργους» της Frauenkirche είναι επισκέψιμος και προσβάσιμος μέχρι την κορυφή, απ’ όπου η παλιά πόλη έχει σχεδόν την όψη ενός κουκλόσπιτου. Μετά από τοπικό δημοψήφισμα το 2004, απαγορεύεται η ανέγερση κτηρίου στο ιστορικό κέντρο του Μονάχου ψηλότερου από τους «κρεμμυδόπυργους».

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη γερμανική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα γερμανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online γερμανικών, καθώς και παιδικά τμήματα γερμανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Ενημερωθείτε για τα νέα θερινά τμήματα αρχαρίων ιταλικών, ισπανικών, τουρκικών και γερμανικών που ξεκινούν σύντομα, καλώντας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=O8Qc3tNjjLw

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.