Ο καφές στην Πορτογαλία

Σχολές Καπάτου Ο καφές στην Πορτογαλία

Ο καφές στην Πορτογαλία αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη για όσους είναι λάτρεις του είδους.

Βασικά, ο καφές συμβολίζει τη φιλοξενία. Επίσης, σε όλο τον κόσμο, ο καφές αντικατοπτρίζει το χρόνο, την κοινωνία και τον τρόπο συμπεριφοράς του κάθε ατόμου. Μας συνοδεύει σε διάφορες στιγμές της ζωής μας, ανάλογα με τις περιστάσεις. Μάλιστα, πολλές φορές, ίσως και να επιβάλλεται.

Ο καφές στην Πορτογαλία είναι παρόμοιος με τον ιταλικό espresso. Πράγματι, είναι πολύ καλός καφές, άριστης ποιότητας.

Πώς μπορούμε να παραγγείλουμε καφέ στην Πορτογαλία;

Υπάρχουν πολλά είδη καφέ και φυσικά, ο καθένας έχει και τη δική του ονομασία.

· Expresso, είναι ο κανονικός ιταλικός καφές espresso, με τη διαφορά ότι είναι λίγο πιο ελαφρύς. Εάν επιθυμούμε έναν κανονικό ιταλικό espresso τον ζητάμε σαν ιταλικό καφέ.

· Όμως, εάν θέλουμε έναν πιο ελαφρύ καφέ, τον ζητάμε ως «café cheio» (γεμάτος) ή duplo (διπλός).

· Garoto είναι ο τύπος του καφέ, δηλαδή γάλα με καφέ σε μικρό φλιτζάνι, χωρίς αφρό. Επισημαίνουμε ότι ο Garoto στην πορτογαλική, σημαίνει το αγόρι. Επειδή, λοιπόν, ένα αγόρι δεν πρέπει να πίνει μεγάλη ποσότητα καφέ, γι’ αυτό και προσφέρεται σε μικρό φλιτζάνι.

· Mazagran, είναι ο καφές που πίνεται το καλοκαίρι, με παγάκια.

· Galão, είναι μισός καφές και μισός γάλα και σερβίρεται σε ψηλό γυάλινο ποτήρι. Galão escuro με περισσότερο καφέ. Ενώ Galão claro με λιγότερο καφέ.

· Meia de leite, είναι μισός καφές και μισός γάλα, χωρίς αφρό και σερβίρεται σε μεγάλη κούπα του καπουτσίνο.

· Cappuccino, είναι όπως ο αντίστοιχος ιταλικός cappuccino και σερβίρεται σε μεγάλη κούπα, με αφρό.

· Abatanado, είναι ο μαύρος καφές, παρόμοιος με τον αμερικάνικο, σερβίρετε σε μεγάλο ποτήρι, κάτι σαν μικρό εσπρέσσο

· Carioca, είναι ο καφές στον οποίο μπορείς να βάλεις όση ποσότητα καφέ επιθυμείς. Carioca (ο καταγόμενος από το Rio de Janeiro).

· Bica ή cafè πρόκειται για τον καφέ σε μικρό φλιτζάνι κάτι σαν τον μικρό εσπρέσο. Στο Porto, δεν λένε Bica αλλά cimbalino, από το όνομα της μηχανής του καφέ Cimbali,που ήταν από τις πρώτες μηχανές που εισήχθηκαν στη Πορτογαλία.

· Pingado, είναι ο ζεστός καφές με γάλα, χωρίς όμως αφρό.

Βέβαια, ο καφές στην Πορτογαλία αποτελεί μια χαρακτηριστική συνήθεια. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι οι Πορτογάλοι δεν συνηθίζουν να πίνουν τον καφέ τους όρθιοι. Επίσης, δεν υπάρχει συγκεκριμένη ώρα για να απολαύσει κανείς τον καφέ του. Έτσι, ο καφές στην Πορτογαλία πίνεται όλες τις ώρες.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης, κυρίως των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής γλώσσας αλλά και τα πορτογαλικά Βραζιλίας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα. Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών

Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15). Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.