Ο μύθος της Gaia

Σχολές Καπάτου Ο μύθος της Gaia

Ο μύθος της Gaia της πόλης Vila Nova de Gaia

Ο μύθος της Gaia είναι ο τίτλος του σημερινού μας άρθρου. Αφορά στην ονομασία της πορτογαλικής πόλης Vila Nova de Gaia.

Αναλυτικά, η παράδοση αναφέρει ότι το 850 π.Χ., η βασίλισσα Gaia δολοφονήθηκε από τον σύζυγό της Re Ramiro, γιατί είχε ερωτευθεί κάποιον άλλον. Πράγματι, η βασίλισσα Gaia ήταν ερωτευμένη με το βασιλιά Re Moro, ο οποίος κατοικούσε σε ένα κάστρο της σημερινής περιοχής Vila Nova de Gaia.

Ο μύθος της Gaia κι η βασίλισσα

Ο μύθος της Gaia αναφέρει λοιπόν ότι, ενώ η βασίλισσα Gaia έκλαιγε απαρηγόρητη. Αυτό συνέβαινε ενώ κοιτούσε το αντικριστό κάστρο, όπου έμενε ο βασιλιάς Re Moro. Βλέποντάς την, ο σύζυγός της βασιλιάς Re Ramiro τη ρώτησε για ποιο λόγο συμπεριφερόταν έτσι.

Έτσι λοιπόν, η βασίλισσα με δάκρυα στο πρόσωπο, του εξομολογήθηκε ότι ήταν λυπημένη για το χαμό του δολοφονημένου βασιλιά. Τόλμησε να του εκμυστηρευτεί ότι τον αγαπούσε. Στο άκουσμα του λόγου της, ο βασιλιάς εξοργισμένος, σκότωσε τη βασίλισσα.

Αυτός ο μύθος της Gaia έδωσε και την αφορμή στους κατοίκους της για τη σημερινή ονομασία της, στην πόλη Vila Nova de Gaia. Αξίζει να αναφέρουμε ότι, σε αυτήν την πόλη της Πορτογαλίας έζησε ένας από τους πιο μεγάλους συγγραφείς της λογοτεχνίας του 18ου αιώνα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον Eça de Queirós. Ήταν ο δημιουργός του έργου “I Maia”. Μάλιστα, στον κήπο της βίλας όπου διέμενε, στη Solar dos Contes de Resende, υπάρχει το άγαλμά του. Επίσης και διάφορα κειμήλια από τον 18ο αιώνα.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης, κυρίως των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής γλώσσας αλλά και τα πορτογαλικά Βραζιλίας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα. Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15). Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.