Ο ναός Man Mo

Σχολές Καπάτου Ο ναός Man Mo

Ο ναός Man Mo, η δημιουργία και η αφιέρωσή του δύο θεότητες

Ο ναός Man Mo είναι ο πιο παλιός ναός του Hong Kong και βρίσκεται στην περιοχή Mid-Levels του νησιού. Συγκεκριμένα είναι κτισμένος στο μέσο της ανηφορικής διαδρομής προς το πάρκο Victoria Park.

Κατασκευάστηκε στις αρχές του 1800 από μια ομάδα Ταοϊστών μοναχών. Έκτοτε, ανακαινίστηκε πολλές φορές. Μάλιστα, το 1847 του πρόσθεσαν και μια μπρούτζινη καμπάνα. Όμως, παρά τις αλλεπάλληλες ανακαινίσεις, ο ναός διατηρεί ακόμα την αρχική του μορφή.

Ο ναός Man Mo είναι αφιερωμένος σε δυο θεότητες : τον Man Cheung, θεότητα της φιλολογίας και τον To Tai (ή Yu, ή Kwan Tai), θεό του πολέμου. Ο To Tai γεννήθηκε το 160 μ.Χ. και ήταν ένας στρατιώτης της δυναστείας Χαν. Αγωνίστηκε για την ισότητα και καταπολέμησε την αδικία, μέχρι που δολοφονήθηκε από τους εχθρούς του, το 219.

Ο ναός Man Mo είναι σημείο αναφοράς για ντόπιους και τουρίστες 

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι κάτοικοι του Hong Kong πιστεύουν στο θεό του πολέμου και επιθυμούν πάντα την ειρήνη. Σύμφωνα με τα τοπικά έθιμα, οι θεοί μεταφέρονται στο εσωτερικό του ναού με τα κατάλληλα καθίσματα που εξοπλίζουν το ναό.

Ο ναός Man Mo δέχεται πολλούς επισκέπτες καθημερινά, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Μάλιστα, οι πιστοί, συνηθίζουν να ανάβουν πολλά κεριά στον εσωτερικό του χώρο.

Βασικά, οι ντόπιοι πιστεύουν ότι πηγαίνοντας στο ναό, θα καταφέρουν να λύσουν τα διάφορα προβλήματα που τους απασχολούν. Πράγματι, εδώ έρχονται φοιτητές που θέλουν να πάρουν δύναμη πριν από τις εξετάσεις τους. Επίσης, άνθρωποι που βρίσκονται σε διαμάχη. Μάλιστα, για την επίλυση της κάθε διαμάχης, πραγματοποιείται μια ιδιαίτερη τελετή. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της τελετής αυτής, η παράδοση ορίζει να κόβουν το κεφάλι ενός κόκορα και να καίνε ένα χαρτί κίτρινου χρώματος. Έτσι, οι πιστοί επικαλούνται τις θεότητες, για να τιμωρήσουν όσους δεν τήρησαν τις υποσχέσεις που έδωσαν δημόσια στη διάρκεια της τελετής.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Στις Σχολές μας θα μάθεις σωστά κινεζικά και παράλληλα θα προετοιμαστείς κατάλληλα προκειμένου να συμμετάσχεις στις εξετάσεις και να πιστοποιήσεις τις γνώσεις σου, αποκτώντας έτσι ένα ισχυρό όπλο για το βιογραφικό σου.

Για τους ενήλικες, υπάρχουν οι εξετάσεις HSK, οι οποίες οργανώνονται από το Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, και περιλαμβάνουν 6 διαφορετικά επίπεδα, από το HSK 1 έως και το HSK 6.

Για τα παιδιά σχολικής ηλικίας, οι αντίστοιχες εξετάσεις είναι οι εξετάσεις YCT, οι οποίες περιλαμβάνουν 4 διαφορετικά επίπεδα.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, , τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=0E0LnDrHJ_s

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.