Ο ποταμός Βόλγας

Σχολές Καπάτου Ο ποταμός Βόλγας

Ο ποταμός Βόλγας (Во́лга) ήταν ήδη από την αρχαιότητα το κυρίαρχο μέσο μεταφοράς των προϊόντων που διακινούνταν στο εσωτερικό της Ευρώπης. Έτσι, αποτελούσε μια σημαντική πηγή πλούτου για την οικονομία της Ρωσίας. Εξάλλου, κατέχει μια εξέχουσα θέση στην κουλτούρα του τόπου. Πράγματι, τόσο στη λαϊκή παράδοση όσο και στη ρώσικη λογοτεχνία, αναφέρεται συχνά ως Волга-матушка (Βόλγας – μητέρα). Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η αφήγηση της εκστρατείας του Ιγκόρ τον 12ο αιώνα. Επίσης το τραγούδι των βαρκάρηδων του Βόλγα.

Ο ποταμός Βόλγας είναι ο μεγαλύτερος της Ευρώπης. Συγκεκριμένα, έχει μήκος 3.531 χιλιόμετρα. Διαρρέει μια έκταση 1.350.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, στο πιο πυκνοκατοικημένο τμήμα της Ρωσίας. Μάλιστα, οι ταξιδιώτες που τον έχουν δει από κοντά αναφέρουν ότι μοιάζει με θάλασσα.

Βασικά, ο ποταμός Βόλγας πηγάζει από τους λόφους Βαλντάι (Valdaj), σε υψόμετρο που φτάνει τα 225 μέτρα. Διαρρέει την κεντρική Ρωσία και εκβάλλει στην Κασπία Θάλασσα. Έχει δε πολλούς παραποτάμους κι έτσι σχηματίζει το ομώνυμο ποτάμιο σύστημα. Το Δέλτα του Βόλγα έχει μήκος 160 χιλιόμετρα.

Στις μέρες μας, τα νερά του χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και για την ύδρευση των αγρών της περιοχής.

Ο ποταμός Βόλγας παγώνει στο μεγαλύτερο τμήμα του επί 3 μήνες. Επίσης, τα κανάλια του σχηματίζουν πλωτούς δρόμους που συνδέουν τη Μόσχα με τη Βαλτική, την Κασπία, τη Λευκή Θάλασσα, τη θάλασσα του Αζώφ και τη Μαύρη Θάλασσα.

Τα μεγαλύτερα λιμάνια του είναι : Βολγκογκράντ (Волгогра́д), Γιαροσλάβλ (Ярославль), Καζάν (Каза́нь). Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι στις όχθες του ποταμού Βόλγα βρίσκονται οι 11 από τις 20 μεγαλύτερες πόλεις της Ρωσίας.

Όπως είναι γνωστό, στα νερά της Κασπίας υπάρχουν πολλοί οξύρρυγχοι, ψάρια από τα οποία παράγεται το χαβιάρι. Πολλοί από αυτούς καταλήγουν στο Δέλτα του ποταμού, στην περιοχή Αστραχάν (А́страхань). Μάλιστα, εδώ είναι και το κέντρο παραγωγής χαβιαριού.

Το ταξίδι στον ποταμό Βόλγα δίνει την ευκαιρία στον επισκέπτη να γνωρίσει τον τόπο, αλλά και να έρθει σε επαφή με τη ρώσικη κουλτούρα. Πράγματι, στις όχθες του συναντά κανείς διάφορους λαούς, ήθη, έθιμα και θρησκείες.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την ρωσική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα ρωσικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ρωσικών, καθώς και παιδικά τμήματα ρωσικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.