Ο πρώτος ηλεκτρικός δρόμος

Σχολές Καπάτου Ο πρώτος ηλεκτρικός δρόμος

Ο πρώτος ηλεκτρικός δρόμος του κόσμου βρίσκεται στη Σουηδία. Πρόκειται για την εφαρμογή μιας νέας τεχνολογίας και θεωρείται ως ο πιο «έξυπνος» δρόμος.

Ο πρώτος ηλεκτρικός δρόμος και οι δυνατότητές του

Βασικά, ο πρώτος ηλεκτρικός δρόμος έχει τη δυνατότητα να φορτίζει επαγωγικά τα διάφορα ηλεκτροκίνητα οχήματα, ενώ βρίσκονται εν κινήσει. Βέβαια, δεν υπάρχει ηλεκτρισμός πάνω στην επιφάνεια του δρόμου. Μάλιστα, εάν λάβει κανείς υπόψη του τις καιρικές συνθήκες στη Σουηδία, θα νόμιζε ότι η κυκλοφορία στο δρόμο ενέχει κινδύνους. Όμως, ακόμη κι αν ο δρόμος είναι χιονισμένος ή απλά βρεγμένος, ο ηλεκτρισμός φτάνει μόλις το 1 Volt. Έτσι, θα μπορούσε κανείς να περπατήσει στο δρόμο χωρίς να διατρέχει κίνδυνο, ακόμα και με γυμνά πόδια.

Συγκεκριμένα, ο πρώτος ηλεκτρικός δρόμος έχει μήκος περίπου 2 χιλιομέτρων. Τα δε εγκαίνιά του πραγματοποιήθηκαν στις 11 Απριλίου του περασμένου χρόνου. Πρόκειται λοιπόν για τον αυτοκινητόδρομο Ε16, που βρίσκεται κοντά στην πόλη Gävle της κεντρικής Σουηδίας. Επίσης, βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο της Στοκχόλμης. Το όνομά του είναι e Road Arlanda.

Ο στόχος του σουηδικού κράτους

Ο πρώτος ηλεκτρικός δρόμος αποτελεί σίγουρα μια σημαντική καινοτομία. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η κρατική εταιρεία που διαχειρίζεται το οδικό δίκτυο της Σουηδίας, σκοπεύει να επεκτείνει αυτή τη νέα τεχνολογία σε όλη τη χώρα.

Πράγματι, οι ειδικοί πιστεύουν ότι με αυτή την τεχνολογία θα συμβάλλουν σημαντικά στη μείωση της ρύπανσης. Συγκεκριμένα, με αυτόν τον τρόπο, υπολογίζουν ότι η ρύπανση από το διοξείδιο του άνθρακα θα μειωθεί κατά 70%, έως το 2030, σε ότι αφορά τα μέσα μεταφοράς.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών, ομαδικά αλλά και ιδιαίτερα, διδάσκονται από αρχάριο επίπεδο Α1 έως επίπεδο προχωρημένο C2. Συγκεκριμένα, παρέχουμε μαθήματα Σουηδικών προετοιμασίας για πιστοποιήσεις της σουηδικής γλώσσας, δηλαδή SWEDEX στα επίπεδα A2, B1, B2 και TISUS C1. Test in Swedish for University Studies της Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.