Ο Πύργος του Ηρακλή

Σχολές Καπάτου Ο Πύργος του Ηρακλή

Ο Πύργος του Ηρακλή, ένας επιβλητικός φάρος

Ο Πύργος του Ηρακλή είναι το βασικό μνημείο της πόλης Α Coruña, στη περιοχή Galizia, στην Ισπανία. Κατασκευάστηκε σε ένα υψόμετρο 106 μέτρων και βλέπει όλον τον απέραντο  Ατλαντικό Ωκεανό. Ο Πύργος του Ηρακλή δεν είναι  ένας  πραγματικός πύργος όπως όλοι οι άλλοι, αλλά ένας φάρος που ανάγεται στη ρωμαϊκή εποχή. Κτίστηκε από τον αυτοκράτορα Τραϊανό, κατά τα τέλη του 1ου αιώνα μ.Χ. Η χρησιμότητα του φάρου είναι σημαντική, γιατί βρίσκεται σε αυτή τη συγκεκριμένη τοποθεσία. Χαρακτηριστικά, η  φωτεινή σηματοδότηση του διακρίνεται από απόσταση μεγαλύτερη των 24 ναυτικών μιλίων, δηλαδή κάτι λιγότερο από 45χμ.

Ο Πύργος του Ηρακλή, ο παλαιότερος φάρος του κόσμου που είναι σε λειτουργία ακόμα

Ο φάρος έχει ύψος 57 μέτρα από τα οποία τα 21 προστέθηκαν κατά την αναστήλωσή του, τον 18ο αιώνα. Το πιο ψηλό σημείο του βρίσκεται σε 163 μέτρα πάνω από τη θάλασσα. Για να φτάσει κανείς στη κορυφή του πρέπει να ανέβει 235 σκαλοπάτια. Σύμφωνα με όσα αναγράφει  η επιγραφή, η οποία βρίσκεται στη βάση του πύργου, αρχιτέκτονας του φάρου, ήταν ο Πορτογάλος  Caio Servio Lupo. Ο φάρος ήταν αφιερωμένος στη μυθική φιγούρα του Ηρακλή, ζωντανή εικόνα της δύναμης. Η παράδοση αναφέρει ότι οι κολόνες του πύργου φέρουν το όνομά του. Σήμαιναν στους ναυτικούς που ταξίδευαν ότι από εκείνο το σημείο και μετά,  άρχιζε το άγνωστο. Ουσιαστικά είναι κατασκευασμένος σε μία πολύ επικίνδυνη περιοχή. Προστάτευε το σημαντικό λιμάνι της Brigantium, δηλαδή τη σημερινή Α Coruña. Ο κάθε επισκέπτης που φτάνει μέχρι εκεί, μπορεί να τον επισκεφτεί καθώς και να διεισδύσει στο εσωτερικό του μέχρι και στους πιο πάνω ορόφους. Από το 2009 ο Πύργος του Ηρακλή ανήκει στην εθνική κληρονομιά της UNESCO.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, και πιο συγκεκριμένα, του νέου βιβλίου Incontri italiani Livello B2.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών. Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15). Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά. Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.