Ο πύργος Guinigi της πόλης Lucca

Σχολές Καπάτου Ο πύργος Guinigi της πόλης Lucca

Ο πύργος Guinigi της πόλης Lucca πήρε το όνομά του από την οικογένεια Guinigi.

Οι Guinigi ήταν μια ισχυρή και πλούσια οικογένεια του 14ου αιώνα, η οποία έκτισε τον πύργο αυτόν στην πόλη Lucca το 1390, θέλοντας να δείξει τη δύναμή της.

Ο πύργος Guinigi της πόλης Lucca είναι ο μοναδικός πύργος που παρέμεινε από τους 250 που υπήρχαν στην πόλη κατά την εποχή του μεσαίωνα.

Ο πύργος Guinigi της πόλης Lucca έχει ύψος 44,25 μέτρα. Τα 250 σκαλοπάτια του πύργου οδηγούν στο ανώτερο σημείο του, σε ένα μπαλκόνι. Εκεί υπάρχει ένας κρεμαστός κήπος με καταπράσινες βελανιδιές.

Από ψηλά, η θέα είναι εκπληκτική. Ο επισκέπτης αντικρίζει ένα μαγευτικό τοπίο. Ατενίζει, εκτός από το ιστορικό κέντρο και τους καταπράσινους λόφους της πόλης Lucca.

Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι στην πόλη υπάρχει και ο πύργος – ρολόι (la torre delle ore), που κτίστηκε το 1390. Είναι ψηλότερος από τον προαναφερθέντα, αλλά λιγότερο σημαντικός. Ο πύργος αυτός βρίσκεται στη Via Fillungo, στην καρδιά της ιστορικής πόλης Lucca και, αποτελεί ένα αξιοθέατο για τους τουρίστες. Ο δρόμος Via Fillungo είναι στενός και σκοτεινός, όπως όλοι οι παλιοί δρόμοι των ιταλικών πόλεων. Στο δρόμο αυτόν, βρίσκονται συγκεντρωμένα όλα τα εμπορικά καταστήματα όπου ο καθένας μπορεί να κάνει τα ψώνια του.

Ο Labruccio Cerlotti ήταν ο εμπνευστής του ρολογιού. Ένα αριστούργημα της ωρολογοποιίας και της τεχνολογίας εκείνης της εποχής.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Μαθήματα ιταλικών και ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών και ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών και ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Ενημερωθείτε για τα νέα θερινά τμήματα αρχαρίων ιταλικών, ισπανικών, τουρκικών και γερμανικών που ξεκινούν σύντομα, καλώντας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=DjTacVbVgwc

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.