Ο ρωσικός «χρυσός δακτύλιος»

Σχολές Καπάτου Ο ρωσικός «χρυσός δακτύλιος»

Ο ρωσικός «χρυσός δακτύλιος»  (Золото́е кольцо́)

Ο ρωσικός «χρυσός δακτύλιος» είναι μια περιήγηση στις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις, καθώς και σε παραδοσιακά χωριουδάκια της μητέρας Ρωσίας.

Μόνο και μόνο η ονομασία «χρυσός δακτύλιος» αρκεί για να σε κάνει να ονειρεύεσαι από μόνος σου τη μαγεία του ρωσικού τοπίου. Βασικά, περνά από παλιές ρωσικές πόλεις σχηματίζοντας έναν κύκλο (εξ ου και το όνομα). Συγκεκριμένα, οδηγεί σε μοναστήρια και καθεδρικούς ναούς που αναδεικνύουν το μεγαλείο της ορθόδοξης ιστορίας. Είναι εδώ που χτυπά η καρδιά της Ρωσίας.

Γεωγραφικά, αναφερόμαστε σε περιοχές που βρίσκονται βορειοανατολικά της Μόσχας.

Βασικά, κατά την περίοδο του Μεσαίωνα, αυτές οι πόλεις ήταν κέντρα εξουσίας και είχαν αποκτήσει μεγάλο πλούτο. Τότε, η Μόσχα ήταν λίγο πολύ ένα χωριό. Στις μέρες μας, οι συγκεκριμένες πόλεις είναι ανοιχτά μουσεία και είναι ίσως οι πιο γραφικές της Ρωσίας.

Συγκεκριμένα, o ρωσικός «χρυσός δακτύλιος» περνά από τις πόλεις Vladimir (Владимир), Suzdal (Суздаль), Kostroma (Кострома), Yaroslavl (Ярослáвль), Rostov (Ростов), Sergiyev Posad (Сергиев Посад). Πολλές από τις πόλεις αυτές ανήκουν στην Εθνική Κληρονομιά της UNESCO.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο ρωσικός «χρυσός δακτύλιος» δεν σχηματίζει ακριβώς έναν κύκλο. Δηλαδή, ο δρόμος που ξεκινά από τη ρωσική πρωτεύουσα ακολουθεί μια διαδρομή zig-zag, κατά μήκος 600 χιλιομέτρων, προς τα βορειοανατολικά.

Πράγματι πρόκειται για μια «χρυσή διαδρομή». Ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να θαυμάσει φρούρια, εκατοντάδες χρυσούς θόλους, επισκοπικούς ναούς και εκκλησίες. Καθώς επίσης και τους καλλιτεχνικούς θησαυρούς αυτών των πόλεων που έπαιξαν τόσο σημαντικό ρόλο σε μια χρυσή περίοδο για την παλιά Ρωσία, από το 1200 μέχρι το 1800.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την ρωσική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα ρωσικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ρωσικών, καθώς και παιδικά τμήματα ρωσικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=ggtibAyJFRY

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.