Ο συγγραφέας Andrea Camilleri

Σχολές Καπάτου Ο συγγραφέας Andrea Camilleri

Ο συγγραφέας Andrea Camilleri από το Porto Empedocle

Ο συγγραφέας Andrea Camilleri είναι ο πατέρας του αστυνομικού Commissario Montalbano. Γεννήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου του 1925 στο Porto Empedocle, που βρίσκεται στη περιοχή Agrigento.

Έζησε στη Ρώμη από τα τέλη του 1940. Ενώ μετά το 1968 έκανε σπίτι του την Τοσκάνη, όπου τον έχουν κάνει και επίτιμο δημότη της.

Είναι παντρεμένος με τη Rosetta Dello Siesto από το 1957 και έχει αποκτήσει τρεις κόρες. Ο συγγραφέας Andrea Camilleri είναι ένας μορφωμένος άνθρωπος ο οποίος αφιερώθηκε στη συγγραφή βιβλίων, τη σκηνοθεσία και τη σεναριογραφία.

Ο συγγραφέας Andrea Camilleri και τα έργα του

Ο συγγραφέας Andrea Camilleri, τα πρώτα χρόνια του 1940, άρχισε να γράφει θεατρικά έργα. Παρόλα αυτά, διάσημος έγινε μόνο όταν άρχισε να γράφει τα πρώτα του αστυνομικά βιβλία. Αυτά ήταν αφιερωμένα στον πρωταγωνιστή αστυνόμο Commissario Montalbano.

Ο πρωταγωνιστής του έργου του, είναι ένας άνθρωπος που αγαπά και εκτιμά τους ανθρώπους και κάνει ό, τι μπορεί ώστε να εξιχνιάσει τις υποθέσεις που του αναθέτουν. Αυτά τα αστυνομικά βιβλία δεν άργησαν να γίνουν αστυνομικές σειρές στην Ιταλική τηλεόραση. Το πρώτο βιβλίο από τη σειρά «Montalbano» είχε τον τίτλο «La forma dell’ acqua» και το έγραψε το 1994.

Το αναγνωστικό κοινό του, ενθουσιάζεται με το γράψιμό του, με τη γλώσσα που χρησιμοποιεί, βάζοντας και λίγη σικελική διάλεκτο, και την παραστατικότητα που δίνει σε κάθε σκηνή.

Ο Andrea Camilleri έγραψε το τέλος του Commissario Montalbano το 2006 φοβούμενος ότι τα γηρατειά του δεν θα του επέτρεπαν να συνεχίσει να γράφει αλλά και να παρουσιάσει το βιβλίο του.

Τα τελευταία χρόνια ξαναέπιασε το συγκεκριμένο βιβλίο χωρίς να αλλάξει την πλοκή της υπόθεσης, αλλά βελτιώνοντας τη γλώσσα. Πράγματι, μπορεί να πει κανείς ότι μέσα στα χρόνια ο Andrea Camilleri βελτιώνει συνεχώς το γράψιμό του.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ερμηνεύσει και ρόλους σαν ηθοποιός. Συγκεκριμένα, έχει ανέβει στη σκηνή του θεάτρου «Teatro Greco» στις Συρακούσες το 2018, όπου γοήτευσε το κοινό απαγγέλλοντας το μονόλογο «Conversazione su Tiresia».

Ο Andrea Camilleri έχει γράψει πάνω από 100 βιβλία τα οποία «έσπασαν» τα ταμεία, πραγματοποιώντας πωλήσεις που ανέρχονται στα 25.000.000 ευρώ.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές Incontri nuovi και In pratica, καθώς και τα βοηθητικά Verbi και Preposizioni.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=78R_opfVwOk

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.