Ο τάφος του Μιχαήλ Άγγελου

ο τάφος του Μιχαήλ Άγγελου

Μιχαήλ Άγγελος (Michelangelo Buonarotti)

Ο Michelangelo di Lodovico Buonarroti Simoni, γνωστός ως Μιχαήλ Άγγελος, ήταν ένα πολύπλευρο ταλέντο. Γλύπτης, ζωγράφος, αρχιτέκτονας και ποιητής της Αναγέννησης. Αδιαμφισβήτητα ένας από τους σπουδαιότερους δημιουργούς στην ιστορία της τέχνης. Υπήρξε ιδιαίτερα πιστός χριστιανός γεγονός που αντικατοπτρίζεται και στα έργα του. Τα γλυπτά του επικεντρώνονται κυρίως στα Πάθη του Χριστού. Πέθανε στις 18 Φεβρουαρίου του 1564, σε ηλικία 88 χρονών. Επιθυμία του ήταν να ταφεί στη Φλωρεντία, κοντά στον τόπο καταγωγής του. Αρχικά, μετά τον θάνατό του, το σώμα του ενταφιάστηκε στη Ρώμη και συγκεκριμένα στη Βασιλική των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων. Μάλιστα, ο Πάπας Πίος Δ’ είχε στόχο ο τάφος του Μιχαήλ Άγγελου να κατασκευαστεί μέσα στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου.

Πού βρίσκεται ο τάφος του Μιχαήλ Άγγελου

Τελικά, η επίσημη κηδεία του έγινε στις 12 Μαρτίου στη Φλωρεντία, εκεί όπου επιθυμούσε και ο ίδιος. Συγκεκριμένα, η ταφή του έγινε στη Βασιλική Santa Croce με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια, όπως άρμοζε στο μεγάλο δημιουργό. Το 1570 ο φίλος και βιογράφος του Giorgio Vasari σχεδίασε το μνημείο του τάφου του. Απεικονίζει τρεις μορφές σε γλυπτά, που θρηνούν. Οι μορφές αυτές συμβολίζουν τη ζωγραφική (la pittura), τη γλυπτική (la scultura) και την αρχιτεκτονική (l’ architettura). Πάνω στον τάφο υπάρχει η προτομή του Μιχαήλ Άγγελου, έργο του Battista Lorenzio. Αξίζει να αναφέρουμε ότι στη Ρώμη, στο σημείο όπου κηδεύτηκε για πρώτη φορά ο Μιχαήλ Άγγελος, υπάρχει ένα κενοτάφιο, που φέρει την εξής επιγραφή: “Tanto nomini nullum par elogium”, δηλαδή «για τόσο μεγάλο όνομα, δεν υπάρχει αντάξιο εγκώμιο».

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.