Ο «Φτερωτός Θεός»

Σχολές Καπάτου Ο «Φτερωτός Θεός»

Ο «Φτερωτός Θεός» στις οθόνες μας…

Ο «Φτερωτός Θεός» είναι ο τίτλος που δόθηκε στη σειρά “Erkenci Kuş” που, επί λέξει, σημαίνει «Πρώιμο ή Πρωινό Πουλί». Ο τίτλος αυτός, και στα τουρκικά, ακούγεται λίγο παράξενα. Συμβολικά, έχει να κάνει με τα πουλιά Άλμπατρος, των νήσων Γκαλαπάγκος, στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Τα πουλιά αυτά είναι αποδημητικά και μπορούν να διανύσουν εκατοντάδες χιλιόμετρα. Η Σανέμ του σίριαλ, η κατά κόσμο Demet Özdemir, θαυμάζει αυτά τα πουλιά. Έτσι, με την πλούσια φαντασία της, ταξιδεύει στα νησιά Γκαλαπάγκος για να τα δει. Επομένως, ο τουρκικός τίτλος της σειράς παραπέμπει στην πρωταγωνίστρια.

Ο «Φτερωτός Θεός», ο ελληνικός τίτλος

Αντίθετα, ο ελληνικός τίτλος, «Φτερωτός Θεός», συνδέεται με τον πρωταγωνιστή της σειράς, τον Τζαν, ο οποίος και στην πραγματική ζωή ονομάζεται Τζαν. Το πλήρες του όνομα είναι Can Yaman. Προφανώς, αυτοί που επέλεξαν τον τίτλο αυτό, ήθελαν να τονίσουν τη γοητεία που ασκεί ο πρωταγωνιστής στο γυναικείο, κυρίως, κοινό που αναμενόταν να παρακολουθήσει τη σειρά. Εκ του αποτελέσματος, η επιλογή αυτή κρίνεται ως ορθή, αν κρίνουμε από τα τόσα γυναικεία ονόματα που εμφανίζονται στα σχόλια για το σίριαλ αυτό, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το σίριαλ «Φτερωτός Θεός» είναι μια ρομαντική κομεντί. Η Sanem, μια νεαρή και όμορφη κοπέλα, για να αποφύγει έναν ανεπιθύμητο γάμο, δέχεται να εργαστεί ως κειμενογράφος στην εταιρεία που εργάζεται η αδελφή της. Εκεί, ερωτεύεται τον Can, γιο του ιδιοκτήτη της εταιρείας. Σε αυτό το σκηνικό, διαδραματίζονται οι συνήθεις ίντριγκες, δολοπλοκίες, παρεξηγήσεις, έρωτες, μίση και πάθη, που χαρακτηρίζουν τις σειρές αυτού του είδους.

Η άρτια σκηνοθεσία κι οι εκπληκτικές ερμηνείες των δυο βασικών πρωταγωνιστών έκαναν, πράγματι, τη διαφορά. Αν ο στόχος του σίριαλ είναι να έχει το χαρακτήρα σύγχρονου παραμυθιού και, να μεταφέρει τον θεατή σ’ έναν άλλον κόσμο, ώστε να τον κάνει να ξεχάσει την κούραση της μέρας που προηγήθηκε και τα λοιπά προβλήματα, τότε ο «Φτερωτός Θεός / Erkenci Kuş» είναι μια πετυχημένη σειρά.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την τουρκική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα τουρκικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online τουρκικών, καθώς και παιδικά τμήματα τουρκικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=fituQcQkesQ

https://www.youtube.com/watch?v=FcASpUwcn4A

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.