Ο Χριστός του Cimabue

Σχολές Καπάτου Ο Χριστός Cimabue

Ο Χριστός του Cimabue και η ιστορία του

«Ο Χριστός του Cimabue» ανακαλύφθηκε στη Γαλλία και είναι ένα έργο ανεκτίμητης αξίας. Το ανακοίνωσε το εργαστήριο εκτιμητών «Maison Turquin» που ασχολείται με έργα τέχνης. Αυτές τις μέρες, η μικρή πόλη Compiègne απέκτησε μεγάλη δημοσιότητα. Πρόκειται για μία επαρχιακή παραδοσιακή πόλη, που βρίσκεται στα βόρεια του Παρισιού, στο νομό Πικαρδία. Είναι μία πόλη αρκετά εντυπωσιακή και επιβλητική. Απέχει 88 χιλιόμετρα από το Παρίσι. Σε ένα σπίτι εκεί βρέθηκε ένας θησαυρός τέχνης «ο Χριστός του Cimabue», «Cristo deriso», ο Χριστός που χλευάζεται.

Για τη δημιουργία του έχει χρησιμοποιηθεί η μέθοδος τέμπερα με αυγό (tempera a uovo), σε φόντο χρώματος χρυσαφί. Το έργο έχει φτιαχτεί πάνω σε ξύλο. Έχει μικρές διαστάσεις 25,8 * 20,3.

Η εικόνα ήταν κρεμασμένη στον τοίχο ενός σπιτιού, ανάμεσα στο σαλόνι και στην κουζίνα. Οι διαμένοντες στο σπίτι θεωρούσαν την εικόνα που έβλεπαν κάθε μέρα ως μία κοινή εικόνα, χωρίς να φέρει την υπογραφή επώνυμου ζωγράφου. Μία ηλικιωμένη κυρία, μέλος της οικογένειας, αποφάσισε να αναθέσει στον οίκο Asete Actéon να εκτιμήσει την εικόνα.

Ο Χριστός του Cimabue,η αξία και η απεικόνιση του έργου

Το έργο «Ο Χριστός του Cimabue» θα βγει σε εκποίηση στις 27 Οκτωβρίου στο Senlis, 40 χιλιόμετρα από την περιοχή όπου έχει βρεθεί «Ο Χριστός του Cimabue». Τα έργα του ζωγράφου Cimabue είναι σπάνια. Το πόρισμα της έρευνας έδειξε ότι το έργο είναι πολύ καλά διατηρημένο. Δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση από τους εκτιμητές ως προς την αυθεντικότητά του. Πρόκειται για το ίδιο χέρι του φλωρεντινού ζωγράφου. Η εκτίμησή του ανέρχεται στα 6 εκατομμύρια ευρώ.

«Ο Χριστός του Cimabue» απεικονίζει το Χριστό να χλευάζεται. Ανήκει σε ένα δίπτυχο του 1280 και είναι ένα κομμάτι από ένα σύνολο με 8 μέρη, που έχουν όλα τις ίδιες διαστάσεις. Το έργο παρουσιάζει σκηνές από τα πάθη του Χριστού. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε μόνο δύο μέρη. La Flagellazione της Frick collectíon και της Maestà con 2 angeli. Η Παναγία με δύο αγγέλους που σώζεται στην National Gallery του Λονδίνου.

Ο φλωρεντινός ζωγράφος θεωρείται και ο ιδρυτής της Ιταλικής ζωγραφικής, σύμφωνα με τον Giorgio Vasari ζωγράφο και αρχιτέκτονα. Βασικά, υπήρξε ο τελευταίος ζωγράφος που χρησιμοποίησε τη βυζαντινή τεχνοτροπία μέθοδος που φαίνεται και σε αυτό το έργο του.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, και πιο συγκεκριμένα, του νέου βιβλίου Incontri italiani Livello B2.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.