Ο Raffaello στη Ρώμη

Σχολές Καπάτου Σχολές Καπάτου Ο Raffaello στη Ρώμη!

Ο Raffaello στη Ρώμη είναι ο τίτλος του άρθρου μας που ασχολείται με τις γλώσσες και τον πολιτισμό.

Η Ιταλία και ολόκληρη η Ευρώπη γιορτάζουν τα 500 χρόνια του Raffaello στη Ρώμη. Πρόκειται για έναν καλλιτέχνη – σύμβολο της Αναγέννησης. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των 12 ετών που έζησε στη Ρώμη, ζωγράφισε μια εξαιρετική σειρά από αριστουργήματα που άφησαν ιστορία στο πέρασμα του χρόνου.

Ο Raffaello στη Ρώμη δούλεψε σκληρά. Βασικά, ο μεγάλος ζωγράφος έφτασε στην ιταλική πρωτεύουσα, μετά από πρόσκληση του Πάπα Giulio II, το 1508. Για 12 ολόκληρα χρόνια αφιέρωσε όλες τις δυνάμεις αλλά και τις ιδέες του στην αιώνια πόλη. Το 1520 πέθανε ξαφνικά, σε ηλικία 37 ετών. Ο τάφος του ιταλού καλλιτέχνη βρίσκεται στο Πάνθεον.

Τα πιο σημαντικά έργα του Raffaello στη Ρώμη βρίσκονται στο Βατικανό. Πράγματι, ο τότε Πάπας του ανέθεσε να ανακαινίσει τα δωμάτια του Βατικανού. Έτσι, τα διάσημα 4 δωμάτια του Raffaello περιλαμβάνουν αξιόλογα αριστουργήματα.

Όμως, ίσως το σημαντικότερο έργο του Raffaello στη Ρώμη, βρίσκεται στο Δωμάτιο της Χάραξης (Stanza della Segnatura) και είναι η «Σχολή των Αθηνών» (“Scuola di Atene”). Εδώ, απεικονίζονται ο Πλάτωνας, ο Πυθαγόρας, ο Διογένης, ο Ευκλείδης και ο Ηράκλειτος. Βασικά, πρόκειται για ένα έργο που αναπαριστά το αναγεννησιακό πνεύμα, με την προβολή της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας που σηματοδότησε την έξοδο από το Μεσαίωνα.

Ένα άλλο σημαντικό έργο του Raffaello στη Ρώμη που αξίζει να αναφέρουμε είναι “La Dama col liocorno” («Η Κυρία με τον μονόκερο») και βρίσκεται στη Galleria Borghese. Ένα έργο που θυμίζει την επιρροή των πορτρέτων του Leonardo και φυσικά την Αποκαθήλωση (La Deposizione).

Τελειώνοντας, αναφέρουμε ότι ο Raffaello κλήθηκε να δουλέψει στη Villa Farnesina. Κατά τη διάρκεια των εργασιών ζήτησε την άδεια να φιλοξενήσει την αγαπημένη του Μαργαρίτα (Margherita Luti). Εδώ, δημιούργησε το πορτρέτο της, που ονομάζεται «Η Φουρνάρισσα» (“La Fornarina”) και εκτίθεται στη Galleria Nazionale d’Arte Antica, στο Palazzo Barberine. Επίσης, ζωγράφισε κι άλλους πίνακες στη Villa Farnesina καθώς και στη Galleria Doria Pamphili.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, και πιο συγκεκριμένα, του νέου βιβλίου Incontri italiani Livello B2.

Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.