Πρωτεύουσα του τουρκικού τουρισμού

Σχολές Καπάτου Πρωτεύουσα του τουρκικού τουρισμού

Πρωτεύουσα του τουρκικού τουρισμού, η πόλη Αττάλεια (Antalya).

Η πρωτεύουσα του τουρκικού τουρισμού, είναι η πόλη Αττάλεια. Η Αττάλεια είναι η πόρτα της Μεσογείου στον ομώνυμο κόλπο και η Μέκκα του τουρισμού για την Τουρκία.

Με 1.000.000 κατοίκους, είναι η όγδοη πόλη της Τουρκίας σε πληθυσμό. Ιδρύθηκε κατά τους Ελληνιστικούς χρόνους και έχει πολλούς αξιόλογους αρχαιολογικούς χώρους, που ζωντανεύουν την ιστορία της περιοχής.

Η πρωτεύουσα του τουρκικού τουρισμού συνδυάζει το αρχαιολογικό ενδιαφέρον με τις παραλίες και τα πολιτιστικά δρώμενα. Από το 1964, κάθε Οκτώβριο πραγματοποιείται στην πόλη το φεστιβάλ του Χρυσού Πορτοκαλιού (Altın Portakal Film Festivali). Είναι το σημαντικότερο φεστιβάλ κινηματογράφου στην Τουρκία.

Η πρωτεύουσα του τουρκικού τουρισμού και οι παραλίες της

Οι παραλίες του νομού εκτείνονται συνολικά κατά μήκος 640 χιλιομέτρων. Συγκεκριμένα, στην πόλη της Αττάλειας υπάρχει μια φανταστική παραλία με βότσαλα. Όσοι αγαπούν τη θάλασσα έλκονται από τα κρυστάλλινα νερά της. Πράγματι, από το Μάρτιο μέχρι το Νοέμβριο, η παραλία έχει πολύ κόσμο. Οι τουρίστες απολαμβάνουν το μπάνιο τους ή διασκεδάζουν στα διάφορα νυχτερινά κέντρα, μπαρ και εστιατόρια.

Επιπλέον, οι παραλίες Konyaaltı και Lara είναι πολύ γνωστές για τα πανέμορφα νερά τους. Επίσης, ονομαστές είναι οι παραλίες Adrasan και Phaselis. Μία από τις  αμμώδεις παραλίες της περιοχής είναι και αυτή στα Πάταρα (Patara). Σ’ αυτή την απέραντη αμμουδιά, οι χελώνες caretta-caretta δημιουργούν τις φωλιές τους για να εναποθέσουν τα αυγά τους.

Επίσης, ένα άλλο αξιοθέατο, όχι πολύ μακριά από την Αττάλεια, είναι οι καταρράχτες Kurşunlu και Düden.

Το σύμβολο της Αττάλειας είναι ο τζαμί  Yivli Minare Camii με ύψος 38 μέτρα. Το τζαμί κτίστηκε το 1373, που λειτουργεί ακόμη και στις μέρες μας, ανήκει στην ύστερη σελτζουκική περίοδο. Στο εσωτερικό του βρίσκεται το Mevlevi Tekke, μοναστήρι των Δερβίσηδων, που είναι διάσημοι για τον παραδοσιακό χορό τους.

Η ιστορική συνοικία Kaleiçi βρίσκεται εντός των αρχαίων τειχών και μοιάζει με την πόλη της Ναυπάκτου. Τα πολύ ωραία ελληνικά σπίτια είναι πλέον πολιτιστική κληρονομιά υπό προστασία. Η συνοικία ξεκινά με την κεντρική πλατεία Kale Kapısı (η πύλη του οχυρού), όπου βρίσκεται ο χαρακτηριστικός πέτρινος πύργος του ρολογιού Saat Kalesi. Εκεί υψώνεται το άγαλμα του Αττάλου ΙΙ, ο οποίος ήταν και ο ιδρυτής της πόλης. Επίσης, υπάρχει η Hadrian Kapısı, η πύλη του Αυτοκράτορα Ανδριανού, η οποία υψώθηκε με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Αττάλεια το 130 μ.Χ.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι, το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Τουρκίας. Φιλοξενεί ευρήματα πολιτισμών που άνθισαν σε αυτή την περιοχή.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την τουρκική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα τουρκικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online τουρκικών, καθώς και παιδικά τμήματα τουρκικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=WRTy6YgJ4_U

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.