Πόλεις με δύο ρόδες

Σχολές Καπάτου Πόλεις με δύο ρόδες.

Πόλεις με δύο ρόδες, αλλάζοντας τρόπο ζωής επιλέγοντας το ποδήλατο

Οι πόλεις με δύο ρόδες κάνουν τη διαφορά στην Ευρώπη ως προς τη μέθοδο μετακίνησης των πολιτών, επιλέγοντας το ποδήλατο. Σε μία έρευνα που διεξήχθει από τον οργανισμό Holidu, με αφορμή την παγκόσμια μέρα ποδηλάτου, η Σουηδία βραβεύτηκε με το αργυρό μετάλλιο. Κατέκτησε έτσι, τη δεύτερη θέση στην Ευρώπη ανάμεσα στις πόλεις με τους περισσότερους κατασκευασμένους δρόμους για ποδηλάτες.

Συγκεκριμένα, τη πρώτη θέση στη κατηγορία πόλεις με δύο ρόδες κατέκτησε η πόλη το Ελσίνκι. κάνοντας το απίστευτο ρεκόρ 2.05 μέτρα ποδηλατοδρόμο για κάθε ποδηλάτη, δηλαδή 1300 χιλιόμετρα πίστας. Δεύτερη στη κατηγορία ήρθε η Στοκχόλμη με 913 χιλιόμετρα πίστας, συγκεκριμένα ένα μέτρο για κάθε ποδηλάτη. Στη τρίτη θέση ήταν το Άμστερνταμ με 0.99 μέτρα πίστας για κάθε ποδηλάτη. Το παράδειγμα των χωρών αυτών, ακολουθούν το Λουξεμβούργο με 0.69 μέτρα, η Κοπεγχάγη με 0.51 μέτρα, το Μπερλίνο με 0.45 μέτρα και τέλος η Βιέννη με 0,40 μέτρα.

Στη Σουηδία οι πίστες είναι φαρδιές και οι ποδηλάτες μπορούν να αναπτύξουν μεγάλη ταχύτητα ιδιαίτερα το καλοκαίρι που ο καιρός είναι καλός. Σημαντικό είναι, ότι στο κέντρο της Στοκχόλμης υπάρχουν ειδικοί χώροι στάθμευσης για τα ποδήλατα.

Πόλεις με δύο ρόδες, εξερευνόντας τη Σουηδία με το ποδήλατο

Ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις τη Σουηδία δεν είναι άλλος από τη βόλτα με ένα ποδήλατο. Έτσι, μπορείς να σταματήσεις σε όλα τα ενδιαφέροντα σημεία όπως το Δημαρχείο της Στοκχόλμης (Stadshuset) όπου μπορεί κανείς να απολαύσει το ηλιοβασίλεμα δίπλα στον ποταμό Riddarfjärden. Ένας ακόμη προορισμός είναι και το Skansen, το πρώτο υπαίθριο μουσείο και ζωολογικός κήπος της Σουηδίας. Πόλος έλξης τουριστων είναι και το Kongiga Slotten το ανάκτορο της Στοκχόλμης, με τρία μουσεια και μία βιββλιοθήκη στο εσωτερικό του.

Πέρα από τη Στοκχόλμη αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν και άλλες πόλεις στη Σουηδία που είναι κατάλληλες για τους ποδηλάτες όπως τo Göteborg που μπορεί να χαρακρηριστεί ως παράδεισος των ποδηλατών. Επίσης, μπορεί κανείς μέσα σε μία μέρα να γυρίσει με το ποδήλατό του και το Malmö. Όμως εκεί, θα χρειαστεί περισσότερη προετοιμασία για να το πραγματοποιήσει.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών, ομαδικά αλλά και ιδιαίτερα, διδάσκονται από αρχάριο επίπεδο Α1 έως επίπεδο προχωρημένο C2. Συγκεκριμένα, παρέχουμε μαθήματα Σουηδικών προετοιμασίας για πιστοποιήσεις της σουηδικής γλώσσας, δηλαδή SWEDEX στα επίπεδα A2, B1, B2 και TISUS C1. Test in Swedish for University Studies της Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=-z8POiZJFkU

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.