Ραντεβού στην πλατεία

Σχολές Καπάτου Ραντεβού στην πλατεία

Ένας από τους πιο αγαπημένους προορισμούς στα ταξίδια μας είναι η Ιταλία. Η Ιταλία είναι μια χώρα με πολλά αξιοθέατα και τις πιο πολλές πλατείες. Είναι όλες πανέμορφες, διασκορπισμένες σε όλη την ιταλική επικράτεια. Δεν είναι εύκολο να ξεχωρίσουμε την ομορφότερη, γιατί κάθε μία είναι ξεχωριστή, έχει τη δική της ιστορία, τη δική της μαγεία. Όμορφες, πολύτιμες και με ξεχωριστή σημασία. Οι τουρίστες τις ζηλεύουν, οι αρχιτέκτονες τις θαυμάζουν και οι νέοι τις ζουν.

Η ζωή στην ιταλική πλατεία φανερώνει την καθημερινότητα των Ιταλών. Η πλατεία (la piazza) είναι το σημείο αναφοράς και συζήτησης για τον κάθε ιταλό πολίτη και από παλιά είχε έναν ξεχωριστό ρόλο στην ιστορία των ιταλικών πόλεων. Ικανοποιεί τον κάθε κάτοικο, του δίνει τη δυνατότητα να συναντήσει φίλους και γνωστούς, να συνομιλήσει (parlare del più e del meno), να ζήσει την καθημερινότητά του. Εκεί διαδραματίζεται όλη η ζωή της συνοικίας. Είναι περιτριγυρισμένη από πολλά μπαρ όπου ο καθένας μπορεί να πιει τον ιταλικό espresso ή το βράδυ να πάρει το aperitivo, με συντροφιά φίλων. Τα ιταλικά εστιατόρια (le trattorie) προσφέρουν τοπικές ιταλικές σπεσιαλιτέ μεσημέρι – βράδυ.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ο χώρος της πλατείας γεμίζει με τραπεζάκια έξω από κάθε μπαρ κι εστιατόριο που τον ομορφαίνουν ακόμα περισσότερο με την ιδιαίτερή τους διακόσμηση. Τα δε μαγαζιά ποικίλουν για αγορές κάθε είδους. Η ιταλική πλατεία είναι το κατάλληλο μέρος για να ανακαλύψει κάποιος τις τάσεις της εποχής ανάμεσα στους ανθρώπους, και ιδιαίτερα στους νέους.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.