Συνήθειες των Ρώσων

Σχολές Καπάτου Συνήθειες των Ρώσων

Οι διατροφικές συνήθειες των Ρώσων

Ανάμεσα στις διατροφικές συνήθειες των Ρώσων, πρωταρχικό ρόλο παίζει η ρωσική σαλάτα. Αν και ονομάζεται ρωσική, έχει πατέρα Γάλλο. Πράγματι, ο Μέγας Πέτρος είχε προσλάβει Γάλλους μάγειρες στην αυλή του. Έτσι, ένας από αυτούς εμπνεύστηκε και παρασκεύασε τη ρωσική σαλάτα.

Επίσης, το πιροσκί είναι ο πρωταγωνιστής της ρωσικής κουζίνας. Βασικά, πρόκειται για μια μικρή πίτα που συνήθως γεμίζουν με τυρί, αυγά, λουκάνικα και πολλά άλλα υλικά.

Μέσα στις συνήθειες των Ρώσων είναι και η μεγάλη κατανάλωση ψωμιού. Συγκεκριμένα, μια τετραμελής οικογένεια καταναλώνει 3-4 φρατζόλες ψωμιού σε καθημερινή βάση.

Γενικά, οι συνήθειες των Ρώσων όσον αφορά στο τραπέζι είναι συγκεκριμένες. Το γεύμα σερβίρεται νωρίς το μεσημέρι και είναι πολύ ελαφρύ. Επίσης, το δείπνο σερβίρεται πολύ νωρίς, γύρω στις έξι το απόγευμα. Μάλιστα, περιλαμβάνει κάποιο είδος σούπας και, συνήθως, ψητό με πατάτες. Οπωσδήποτε ακολουθεί κάποιο επιδόρπιο. Τέλος, κατά τις 9 το βράδυ, πίνουν τσάι βρασμένο, στο περίφημο σαμοβάρι, και τρώνε διάφορα είδη κέικ.

Οι πολιτιστικές συνήθειες των Ρώσων

Όσον αφορά στις πολιτιστικές συνήθειες των Ρώσων, σαν λαός είναι αρκετά φιλόξενος. Πράγματι, με κάθε ευκαιρία, προσκαλούν κόσμο στο σπίτι τους, ακόμη κι αν είναι μικρό (dacia). Μάλιστα, η κουζίνα τους είναι γι’ αυτούς ένας ιερός τόπος. Αγαπούν να μαζεύονται εκεί μέχρι αργά το βράδυ, πίνοντας το τσάι τους και συζητώντας.

Επιπλέον, οι Ρώσοι είναι τυπικοί στα ραντεβού τους. Βασικά, για το λαό αυτό, το να φτάνεις στο ραντεβού σου στην ώρα σου ή και λίγο πιο νωρίς, είναι ένδειξη σεβασμού.

Οι συνήθειες των Ρώσων ορίζουν τη γιαγιά σαν το πρόσωπο-κλειδί σε κάθε οικογένεια. Συνήθως, τα ζευγάρια ζουν με τους γονείς ενός από τους συντρόφους. Έτσι, η γιαγιά παίζει σημαντικό ρόλο, γιατί βοηθά στη φύλαξη αλλά και στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Επίσης, οι Ρώσοι είναι νοσταλγικός λαός και αναπολούν συχνά το παρελθόν. Δεν είναι εκδηλωτικοί όταν βρίσκονται με κόσμο, γιατί το θεωρούν αγενή συμπεριφορά. Αν και δε συνηθίζουν να χαμογελούν είναι γενναιόδωροι. Δεν φροντίζουν ιδιαίτερα την υγεία τους. Έτσι, συνηθίζουν να απολαμβάνουν τα γλυκά που αγαπούν πολύ. Όπως επίσης, πίνουν ακόμα και το τσάι τους με πολλή ζάχαρη. Σπαταλούν εύκολα τα χρήματά τους. Βασικά, για τους Ρώσους, κάτι ακριβό σημαίνει απαραίτητα ότι είναι και όμορφο.

Τέλος, δίνουν μεγάλη σημασία στις γιορτές τους. Αξίζει να αναφέρουμε ενδεικτικά, ότι ένας γάμος διαρκεί τρεις μέρες. Επίσης, ο εορτασμός των γενεθλίων διαρκεί μια εβδομάδα.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την ρωσική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα ρωσικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ρωσικών, καθώς και παιδικά τμήματα ρωσικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.