Συνοικίες της πόλης του Μεξικού

Συνοικίες της πόλης του Μεξικού

Distritto Federal

Η πόλη του Μεξικού είναι και η πρωτεύουσα του Μεξικού. Πρόκειται για ένα τόπο πλούσιο σε πολιτισμό αλλά και σε παραδόσεις. Η πόλη του Μεξικού έχει  μια ιστορία που προσελκύει κάθε χρόνο πολλούς τουρίστες.  Σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι η  πρωτεύουσα χωρίζεται σε συνοικίες. Συγκεκριμένα  είναι 16 οι συνοικίες της πόλης του Μεξικού, οι οποίες ονομάζονται delegaciones στην ισπανική γλώσσα. Όλες μαζί οι συνοικίες του Μεξικού απαρτίζουν την ξεχωριστή  πρωτεύουσα του κράτους του Μεξικού. Συγκεκριμένα μιλάμε για μια από τις πιο μεγάλες πόλεις του Μεξικού με 9.000.000. κατοίκους περίπου. Την αποκαλούν επίσης Distritto Federal D.F ή Μεξικό.

Συνοικίες της πόλης του Μεξικού και η ιστορία τους

Οι συνοικίες της πόλης του Μεξικού φανερώνουν την ιστορία  και τον πολιτισμό του τόπου. Μέσω των συνοικιών αναδεικνύεται και  το μεγαλείο της χώρας. Έτσι αξίζει το κόπο  να τις αναφέρουμε και να γίνουν γνωστές σε όσους σπουδαστές αγαπούν τον πολιτισμό της Νότιας Αμερικής. Κάποιες από αυτές είναι και το Centro  Istorico, το όποιο βρίσκεται στην καρδιά του ιστορικού κέντρου.  Γύρω από την πλατεία συντάγματος, που φτάνει μέχρι το πάρκο Alla Menta,  βιώνεται η καθημερινότητα των κατοίκων. Για την ιστορία αναφέρουμε ότι στο χώρο αυτό  τελέσθηκε  η ισπανική ορκωμοσία , LPEPA, όπως την ονομάζουν στα ισπανικά, το 1813. Επίσης οι κάτοικοι  στην καθημερινότητα  τους την αποκαλούν κοινώς el  Zócalo. Σε επόμενο άρθρο μας θα αναφερθούμε για την ονομασία el  Zócalo.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα

Μαθήματα ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.