Σχολή Ξεναγών Αθήνας

Σχολές Καπάτου Σχολή Ξεναγών Αθήνας

Έπειτα από επτά χρόνια επαναλειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 στην Αθήνα η Σχολή Ξεναγών. Ο τουρισμός αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της χώρας μας, καθώς συνεισφέρει 20% στο ΑΕΠ και προσφέρει σχεδόν 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας. Στην Ελλάδα δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος του ξεναγού έχουν αποκλειστικά οι απόφοιτοι των επισήμων Σχολών Τουρισμού. Στόχος είναι, μετά την Σχολή της Αθήνας, να επαναλειτουργήσουν και οι αντίστοιχες Σχολές στη Θεσσαλονίκη, στο Ηράκλειο και στην Κέρκυρα.

Για το παρόν ακαδημαϊκό έτος θα γίνουν δεκτοί 40 υποψήφιοι, ενώ προβλέπεται αύξηση αυτού του αριθμού. Η θεωρητική διδασκαλία περιλαμβάνει μαθήματα ιστορίας, αρχαίας, βυζαντινής και νεοελληνικής γραμματείας και τέχνης, ιστορίας νεότερου και σύγχρονου ελληνισμού, ιστορίας τέχνης, τουριστικής ανάπτυξης, τουριστικής και αρχαιολογικής νομοθεσίας κ.α. Επιπλέον, περιλαμβάνονται επισκέψεις σε μουσεία, μνημεία, αρχαιολογικούς χώρους, εκπαιδευτικές εκδρομές, εργασίες και ξεναγήσεις. Στο τέλος της χρονιάς, διενεργούνται γραπτές και προφορικές διπλωματικές εξετάσεις. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στην πρακτική άσκηση των σπουδαστών. Στους σπουδαστές που έχουν συμμετάσχει επιτυχώς στις γραπτές και προφορικές διπλωματικές εξετάσεις, σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Σχολών Ξεναγών, χορηγείται Δίπλωμα, με το οποίο μπορούν να αποκτήσουν βεβαίωση συνδρομής νόμιμων προϋποθέσεων για την άσκηση του επαγγέλματος του ξεναγού για όλη την Ελλάδα. (Πηγή: Καθημερινή)

Το 70% των θέσεων καλύπτεται από αποφοίτους λυκείου, ενώ το 30% από πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Οι υποψήφιοι γίνονται δεκτοί ύστερα από επιλογή και κατόπιν μοριοδότησης. Για τη μοριοδότηση πολύ σημαντικό ρόλο παίζει η άριστη γνώση ξένων γλωσσών (επίπεδο Γ2).

Είναι λοιπόν ύψιστης σημασίας για κάποιον ο οποίος επιθυμεί να φοιτήσει στη Σχολή Ξεναγών να γνωρίζει περισσότερες από μία γλώσσες. Στις Σχολές μας μπορείς να διδαχτείς και να τελειοποιήσεις πολλές από τις γλώσσες που δίνουν μόρια για την εισαγωγή στη συγκεκριμένη σχολή. Συγκεκριμένα:

Αγγλικά: 100 μόρια

Ιταλικά/ Ισπανικά/ Γερμανικά: 200 μόρια

Ρωσικά/ Τουρκικά: 300 μόρια

Πορτογαλικά/ Σουηδικά: 400 μόρια

Θα θέλαμε να σημειώσουμε εδώ, ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποτελεί η περίπτωση των πορτογαλικών. Τα πορτογαλικά περιλαμβάνονται στις γλώσσες οι οποίες δίνουν τον μέγιστο αριθμό μορίων. Και παρόλο που η εμπειρία μας έχει δείξει ότι θα ήταν επιπόλαιο να χαρακτηρίσουμε οποιαδήποτε γλώσσα εύκολη, τα πορτογαλικά είναι μια λατινογενής γλώσσα, πολύ προσιτή για όσους μιλούν άλλες λατινογενείς γλώσσες, και ιδιαίτερα για όσους μιλούν ήδη ισπανικά. Σε καμιά περίπτωση πάντως δε θα μπορούσε να συγκριθεί σε επίπεδο δυσκολίας με άλλες γλώσσες που περιλαμβάνονται στην ίδια κατηγορία των 400 μορίων όπως τα αραβικά, τα εβραϊκά ή τα κορεάτικα. Γι αυτό θεωρούμε ότι είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Αν σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς με τον τομέα του τουρισμού, και συγκεκριμένα να φοιτήσεις στη Σχολή Ξεναγών, επικοινώνησε με έναν από τους Υπεύθυνους Σπουδών μας και σχεδίασε με τη βοήθειά του τη δική σου στρατηγική για την επιτυχία

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.