Τα έγχορδα όργανα της Cremona

Σχολές Καπάτου Τα έγχορδα όργανα της Cremona

Τα έγχορδα όργανα της Cremona είναι γνωστά παγκοσμίως.

Η Cremona, Cremùna στην τοπική διάλεκτο, είναι μια ιταλική πόλη παγκοσμίως γνωστή για την κατασκευή και επιδιόρθωση έγχορδων οργάνων.

Βρίσκεται στο κέντρο της πεδιάδας του ποταμού Πάδου (la pianura padana) και απέχει πολύ λίγο από τις όχθες του.

Η ιταλική πόλη του Turòon δηλαδή του Torrone (ένα γλυκό όπως το μαντολάτο). Η πόλη του Turàs (Torrazzo), δηλαδή το καμπαναριό (il campanile Torrazzo di Cremona). Η πόλη του Ugo Tognazzi, γιατί εδώ γεννήθηκε ο Ιταλός κωμικός.

Επίσης, στην Cremona, γύρω στο 1500, γεννήθηκε ο Andrea Amati, ο οποίος κατασκεύασε και εξέλιξε το βιολί, δίνοντάς του το σημερινό του σχήμα.

Δημιούργησε πάνω από 1000 μουσικά όργανα. Σήμερα διασώζονται περίπου 400 και είναι ανεκτίμητης αξίας.

Κατασκεύαζε τα βιολιά με ξύλο από διάφορα δέντρα των δασών των Δολομιτικών Άλπεων (le Alpi Dolomiti). Οι απόγονοί του κληρονόμησαν το δικό του ταλέντο.

Αναφερόμαστε σχετικά στον ανιψιό του Niccolo Amati, ο οποίος δίδαξε τον Antonio Stradivari (1644-1737).

Τα έγχορδα όργανα της Cremona είναι αυτά που την κάνουν γνωστή σε όλον τον κόσμο.

Είναι ονομαστή για την παραγωγή, την επιδιόρθωση και το εμπόριο μουσικών οργάνων, κυρίως στην Ιαπωνία και στο Χονγκ-Κονγκ που είναι και οι βασικοί της πελάτες.

Η liuteria (οργανοποιία) cremonese ξεχωρίζει σε όλη την Ιταλία και σε όλο τον κόσμο για την εξαιρετική τεχνοτροπία της που διακρίνεται στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Στο μουσείο που βρίσκεται στο Δημαρχείο της πόλης (Palazzo del Comune) μπορεί κάποιος να θαυμάσει τα μοναδικά μουσικά όργανα των πιο δημοφιλών οργανοποιών.

Η παράδοση αυτή παραμένει ζωντανή ακόμα και στις μέρες μας.

Χάρη στη Scuola Internazionale di Liuteria A. Stradivari (Διεθνής Σχολή Οργανοποιίας) και στη Consorzio liutai A. Stradivari (Συνεταιρισμός Οργανοποιίας) που εδρεύουν στην Cremona.

Άλλες ιταλικές πόλεις με παράδοση στα έγχορδα όργανα είναι η Ancona και το Milano.

Η μουσική καλλιεργεί την ψυχή του ανθρώπου.

Οι Σχολές Καπάτου βρίσκονται πάντα πλάι στους νέους, προσπαθώντας να τους μεταδώσουν ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Ο υπεύθυνος καθηγητής των Ιταλικών προετοιμάζει τους σπουδαστές που επιθυμούν να φοιτήσουν σε διάφορα ωδεία και μουσικές ακαδημίες της Ιταλίας.

Τους ενημερώνει για τα προγράμματα σπουδών καθώς και για τη μουσική παιδεία της κάθε ιταλικής πόλης, ώστε να κατευθυνθούν στη σωστή επιλογή.

Ενημερωθείτε για τα μαθήματα προετοιμασίας για σπουδές στην Ιταλία, καλώντας στα κεντρικά των Σχολών μας, στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.