Τα έργα του Salvador Dalí σε μια σελίδα

Σχολές Καπάτου Τα έργα του Salvador Dalí σε μια σελίδα

Το Ίδρυμα Gala- Salvador Dalí έφερε εις πέρας ένα μεγαλόπνοο σχέδιο: τον αναλυτικό κατάλογο των έργων ζωγραφικής του Salvador Dalí. Έπειτα από 17 χρόνια αναλύσεων και ερευνών, ταυτοποιήθηκαν χίλια έργα του καλλιτέχνη, φιλοτεχνημένα μεταξύ 1910 και 1983. Το Ίδρυμα, το οποίο μαζί με το Centro de Estudios Dalinianos, διαχειρίζεται την καλλιτεχνική κληρονομιά του Dalí, παρουσίασε τη Δευτέρα 4/12 το τελευταίο τμήμα και τον πλήρη κατάλογο έργων, σε μια σύγχρονη ιστοσελίδα, προσιτή σε όλους. Η σελίδα είναι διαθέσιμη στα ισπανικά, στα καταλανικά, στα γαλλικά και στα αγγλικά.

Πρόθεση του Ιδρύματος είναι ο κατάλογος αυτός να αποτελέσει εργαλείο αναφοράς, απαραίτητο για όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν στη γνώση σχετικά με την καλλιτεχνική δραστηριότητα του ζωγράφου.

Οι ειδικοί του Ιδρύματος εξηγούν ότι όταν ξεκίνησε το σχέδιο καταλογοποίησης το 2000, βασίστηκαν σε δύο μελέτες, τον αναλυτικό κατάλογο που είχε συντάξει ο Joan Miró υπό την εποπτεία του ίδιου του Dalí, και στον κατάλογο που είχε συντάξει ο William Turner για λογαριασμό της Tate Gallery του Λονδίνου.

Σίγουρα, το έργο του μεγάλου αυτού ισπανού ζωγράφου δεν αφορά μόνο τους μελετητές, αλλά όλους όσοι ενδιαφέρονται για την τέχνη και για τον ισπανικό πολιτισμό.

Ακολουθήστε τον σύνδεσμο για να δείτε αυτή τη νέα ιστοσελίδα.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.