Τα αξιοθέατα της Napoli

Σχολές Καπάτου Τα αξιοθέατα της Napoli

Τα αξιοθέατα της Napoli είναι πολλά.

Στο κέντρο της πόλης, στην Piazza Gesù Nuovo, υψώνεται ένα από τα πιο χαρακτηριστικά μνημεία του ιταλικού Μπαρόκ, ο οβελίσκος της Immacolata.

Το μνημείο έχει ύψος 34 μέτρα και ανεγέρθηκε τον 18ο αιώνα. Μπροστά βρίσκεται ο ναός του Gesù Nuovo του 16ου αιώνα.

Αυτή η μαγευτική πόλη έχει χαρακτηριστεί μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO κατά το έτος 1995.

Είναι μια πόλη με πάνω από 300 εκκλησίες, οχυρά και ανάκτορα.

Επιπλέον, στην πόλη βρίσκονται 3 κάστρα. Το Castel dell´Ovo (1154), που ήταν η έδρα των Νορμανδών και της οικογένειας των Χοχενστάουφεν.

Ακόμα, το Castel Nuovo (1279 – 1282) στο λιμάνι. Τέλος, το Castel Sant’ Elmo στον λόφο του Vomero πάνω από τη Napoli.

Τα αξιοθέατα της Napoli είναι αξιοθαύμαστα.

Σε αυτά ανήκουν το ανάκτορο Palazzo Reale (1600 – 1748) και το Teatro San Carlo (1734).

Ανεπανάληπτης ομορφιάς είναι το γοτθικού ρυθμού μοναστήρι της Santa Chiara, του 14ου αιώνα, όπου βρίσκεται ο τάφος του Ανδηγαβού Βασιλέα της Νεαπόλεως, Roberto d’ Angiò.

Στην πόλη επίσης, υπάρχουν κατακόμβες παλαιοχριστιανικής εποχής (2ος αι.) οι οποίες είναι διακοσμημένες με εντυπωσιακές νωπογραφίες.

Ένα από τα εμβλήματα της πόλης είναι το Museo Archeologico Nazionale, όπου εκτίθενται αρχαιολογικοί θησαυροί ανεκτίμητης αξίας, όπως το ψηφιδωτό με τη μάχη της Ισσού από την Πομπηία που απεικονίζει τη σύγκρουση του Μεγάλου Αλεξάνδρου με τον Δαρείο.

Επίσης, υπάρχει το Museo Nazionale di Capodimonte με πλούσια εκθέματα. Βρίσκεται στον ομώνυμο λοφίσκο, απ’ όπου κάποιος μπορεί να ατενίσει την μαγευτική θέα του κόλπου.

Φυσικά, αξίζει τον κόπο να δοκιμάσει κανείς τη θεσπέσια pizza napoletana.

Στις Σχολές Καπάτου διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα από το 1983.

Απευθυνόμαστε σε σπουδαστές, οι οποίοι επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με την ιταλική κουλτούρα και να εμβαθύνουν στον τρόπο ζωής των Ιταλών.

Ενημερωθείτε για τα νέα τμήματα που ξεκινούν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο τηλέφωνο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.