Τα γνωστά και τα περίεργα της Πορτογαλίας

Σχολές Καπάτου Τα γνωστά και τα περίεργα της Πορτογαλίας

Ιδού τι μας έρχεται στο νου όταν μιλάμε για την Πορτογαλία: η ρυθμική μελωδία και το πάθος της μουσικής «fado». Η μουσική αυτή γοητεύει τα πλήθη και τα κάνει να θέλουν να μάθουν πορτογαλικά.

Έπειτα, η αξιοθαύμαστη χρωματική πανδαισία των πλακιδίων «azulejos» που κοσμούν την πορτογαλική πρωτεύουσα.

Ο μπακαλιάρος (bacalhau), με τις αυθεντικές πορτογαλικές συνταγές, είναι ένα πιάτο που έχει διαδοθεί πέρα από τα σύνορα της Πορτογαλίας. Για παράδειγμα, στην ιταλική πόλη Γένοβα ο μπακαλιάρος μαγειρεύεται κάθε Παρασκευή με διαφορετική συνταγή.

Δεν μπορούμε να παραλείψουμε τα γνωστά πορτογαλικά γλυκά Pastéis de Belém, ενώ για τους λάτρεις του κρασιού υπάρχει το Porto της περιοχής Douro. Ο οίνος Madera και το vinho verde της βορείου Πορτογαλίας είναι τα πρώτα προϊόντα στον κόσμο με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ).

Από την Πορτογαλία κατάγονται κάποιοι από τους μεγαλύτερους θαλασσοπόρους όλων των εποχών, όπως ο Vasco da Gama και ο Μαγγελάνος.

Μα, η Πορτογαλία δεν είναι μόνο αυτά που είδαμε προηγουμένως. Αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι η καρδιά, σε παγκόσμια κλίμακα, της παραγωγής φελλού. Επιλέγεται το καλύτερο υλικό προκειμένου να εμφιαλώνονται οι φιάλες των εξαιρετικών κρασιών της χώρας.

Η Πορτογαλία είναι η πρώτη χώρα παραγωγής φελλού (52%). Έπεται η Ισπανία (25%). Ακολουθούν οι υπόλοιπες χώρες της λεκάνης της Μεσογείου, με την Ιταλία να έχει το 6% της παγκόσμιας παραγωγής. Το 4% παράγεται στη Σαρδηνία.

Στον κόσμο παράγονται 12 εκατομμύρια φελλού, εκ των οποίων το 1/3 προέρχεται από μια πορτογαλική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο από το 1870.

Στις Σχολές Καπάτου διδάσκουμε ιταλικά, ισπανικά και πορτογαλικά (Πορτογαλίας και Βραζιλίας). Η πείρα μας βοηθάει να μεταδίδουμε αυτό το πάθος  για τις γλώσσες αυτές στους μαθητές μας, μέσω μιας ξεχωριστής μεθόδου.

Ενημερωθείτε για τα τμήματα που αρχίζουν το καλοκαίρι, για τις ώρες και τα προγράμματα διδασκαλίας της εκάστοτε γλώσσας.

Είμαστε πάντα στη διάθεση σας για οποιαδήποτε πληροφορία μας ζητήσετε σχετικά με τις ξένες γλώσσες.

Ενισχύστε το βιογραφικό σας μαθαίνοντας μια γλώσσα ακόμα.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κεντρική γραμματεία των Σχολών, στην Οδό Ομήρου 13 στο κέντρο της Αθήνας. Καλέστε στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.