Τα ισπανικά κατακτούν τον κόσμο

Σχολές Καπάτου Τα ισπανικά κατακτούν τον κόσμο

Τα ισπανικά κατακτούν τον κόσμο όλο και περισσότερο. 500 και πλέον εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο επικοινωνούν, συνεργάζονται, δημιουργούν στα ισπανικά. Είναι η επίσημη γλώσσα 21 χωρών, στις οποίες περιλαμβάνονται η Ισπανία, το Μεξικό, η Αργεντινή, η Κούβα, το Περού, η Κολομβία κ.α. Ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός σπουδαστών της ισπανικής γλώσσας σε όλο τον κόσμο αποδεικνύει ότι τα ισπανικά κατακτούν τον κόσμο. Τα ισπανικά κατακτούν τον κόσμο, το αποδεικνύει και το γεγονός μιας πολύ ενδιαφέρουσας είδησης.

Τα ισπανικά κατακτούν τον κόσμο και αυτό γίνεται αντιληπτό και στο Διεθνές Συμπόσιο για τη Διδασκαλία των Ισπανικών στην Κίνα. Το Διεθνές αυτό Συμπόσιο ξεκίνησε στο Πανεπιστήμιο της Σαγκάης στις 19 Σεπτεμβρίου 2018. Το Συμπόσιο διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Διεθνών Σπουδών της Σαγκάης (SISU). Σε αυτό συμμετείχαν ο διευθυντής της RAE (Real Academia Española) Darío Villanueva, ο πρύτανης του SISU, η κοσμήτορας του τμήματος Ευρωπαϊκών και Λατινοαμερικανικών Σπουδών του SISU. Καθώς επίσης και  αρκετοί ακαδημαϊκοί και από τις δύο χώρες.

Αφορμή για αυτό το Συμπόσιο ήταν η ένταξη των ισπανικών ως δεύτερης ξένης γλώσσας στα σχολεία της Κίνας. Τα ισπανικά κατακτούν τον κόσμο. Ο διευθυντής της RAE ανέλυσε τις αμέτρητες δυνατότητες που ανοίγονται χάρη στο νέο πρόγραμμα σπουδών της διδασκαλίας των ισπανικών στην Κίνα. Τόνισε ότι από την πλευρά της η Ακαδημία επιθυμεί να συμβάλει σε αυτό το τόσο φιλόδοξο σχέδιο. Προσφέρει όλο τον θησαυρό των λεξικογραφικών, ορθογραφικών και γραμματικών γνώσεων που έχει αναπτύξει από την ίδρυσή της το 1713. Υπενθύμισε επίσης ότι τα ισπανικά είναι η δεύτερη γλώσσα σε αριθμό φυσικών ομιλητών παγκοσμίως. Δηλαδή, με  477 εκατομμύρια, αριθμό που ξεπερνούν μόνο τα κινέζικα. Ενώ ο αριθμός των σπουδαστών αυξάνεται με έντονο ρυθμό σε όλο τον κόσμο, με ιδιαίτερα ανερχόμενο ενδιαφέρον στην Ασία και την Υποσαχάρια Αφρική.

Παράλληλα με το Συμπόσιο ιδρύθηκε στην Σαγκάη το Κοινό Κέντρο Έρευνας RAE-SISU. Ο στόχος του είναι να εδραιώσει την ισπανική γλώσσα στην Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Αν σου αρέσει η ισπανική γλώσσα, μη μένεις πίσω. Ξεκίνησε μαθήματα ισπανικών στις Σχολές μας και γίνε κι εσύ μέλος του ισπανόφωνου κόσμου.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ισπανική γλώσσα και κουλτούρα. Μαθήματα ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.