Τα μικρά χωριά της Ισπανίας

Σχολές Καπάτου Τα μικρά χωριά της Ισπανίας

Τα μικρά χωριά της Ισπανίας που αριθμούν λιγοστούς κατοίκους είναι αρκετά.

Ανάμεσα σε αυτά, αναφέρουμε το χωριό Salcedillo, το οποίο βρίσκεται στην επαρχία Teruel της Aragona. Βασικά, απέχει μόλις 8 χιλιόμετρα από την ομώνυμη πόλη. Πρόκειται για ένα μικρό, ορεινό χωριό. Πράγματι, από τους 170 κατοίκους που ζούσαν κάποτε εκεί, έχουν πλέον παραμείνει μόνο οι 8.

Άλλο ένα από τα μικρά χωριά της Ισπανίας είναι και το Balconchan. Συγκεκριμένα, είναι το πιο μικρό χωριό της επαρχίας Saragozza της Aragona. Έχουν απομείνει μόνο 9 κατοίκοι. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το χωριό Balconchan είναι πλούσιο σε αρχιτεκτονικούς θησαυρούς. Ο πιο σημαντικός από αυτούς είναι η καταπληκτική εκκλησία του, που μαζί με το παρεκκλήσι φανερώνουν την ιστορία του τόπου. Είναι δε, διακοσμημένη με διάφορα έργα ζωγραφικής, που ανάγονται στην εποχή του 16ου αιώνα και είναι εξαιρετικά δείγματα της τέχνης της Aragona.

Ένα άλλο χωριό είναι και το Estepa de San Juan που βρίσκεται στη Soria. Μάλιστα, εδώ, βρίσκονται συγκεντρωμένα τα μικρά χωριά της Ισπανίας, που αριθμούν λιγότερους από 10 κατοίκους. Αξίζει να αναφέρουμε ότι αυτή η επαρχία της κεντρικής Ισπανίας είναι η πιο αραιοκατοικημένη από όλες τις επαρχίες της χώρας. Συγκεκριμένα, σε κάθε τετραγωνικό χιλιόμετρο της Soria αντιστοιχούν περίπου 9 κάτοικοι.

Στη συνέχεια, αναφέρουμε ότι στο Val de Madera La Rioja ζουν 8 κάτοικοι. Πρόκειται για το δεύτερο χωριό σε ολόκληρη την ισπανική επικράτεια με τους λιγότερους κατοίκους. Πράγματι, έρχεται μετά το Illán de Vacas y Jamamillo Quemado, που ανήκει στην επαρχία La Demanda και έχει μόλις 4 κατοίκους.

Όλα αυτά τα μικρά χωριά της Ισπανίας έχουν τη δική τους εκκλησία. Συνήθως, οι εκκλησιές είναι καλά διατηρημένες και αναδεικνύουν την τέχνη της εποχής κατά την περίοδο που κτίστηκαν. Ενδεικτικά αναφέρουμε την εκκλησία San Martin de Tours, με το καμπαναριό της, σε γοτθικό ρυθμό.

Δεν παραλείπουμε επίσης και τα χωριά: Villanueva de Gormaz (Soria) με 10 κατοίκους, Villarroya (La Rioja) με 9, Villarmentero de Campos (Palencia) και La Losilla (Soria) με 12 κατοίκους.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ισπανική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus, από τις σειρές En cuentros Españoles και Español En práctica. Με τα βοηθήματα Gramatica della lengua españolaA conjugar, καθώς και το λεξικό ισπανικής γλώσσας.

Μαθήματα ισπανικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online ισπανικών, καθώς και παιδικά τμήματα ισπανικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

 

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.