Τα Οθωμανικά Τουρκικά

Σχολές Καπάτου Τα Οθωμανικά Τουρκικά

Τα Οθωμανικά Τουρκικά, μια μεικτή γλώσσα

Τα Οθωμανικά Τουρκικά (Osmanlıca) είχαν λάβει μια συγκεκριμένη μορφή, μέχρι τα μέσα του 15ου αιώνα περίπου. Το οθωμανικό κράτος κληρονόμησε όλα τα πολιτιστικά στοιχεία που προσδιόρισαν και τη μετέπειτα πορεία του από τους Σελτζούκους.

Τα Οθωμανικά Τουρκικά γράφονταν με το αραβικό αλφάβητο και εμπεριείχαν πολύ υψηλό ποσοστό δανεισμένων λέξεων. Δανείστηκαν πολλές λέξεις από τα αραβικά και τα περσικά που έφτανε το 80% του συνολικού λεξιλογίου. Ήταν μια μεικτή γλώσσα, όχι μόνο στο επίπεδο του λεξιλογίου. Στα Οθωμανικά είχαν εισαχθεί, κατά τη διάρκεια των αιώνων, γραμματικές φόρμες τόσο από τα αραβικά όσο και από τα περσικά.

Τα Οθωμανικά Τουρκικά στην Ευρώπη

Για αιώνες στην Ευρώπη, τα Οθωμανικά Τουρκικά, τα αραβικά και τα περσικά εκλαμβάνονταν ως κάτι το ενιαίο. Δεδομένου ότι και οι τρεις γράφονταν με το αραβικό αλφάβητο. Στην πραγματικότητα, είναι τρεις γλώσσες με διαφορετική καταγωγή και έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους, τόσο στο επίπεδο της μορφολογίας όσο και του συντακτικού. Αυτό έγινε αντιληπτό μόνο όταν άρχισε να εξελίσσεται η γλωσσολογική επιστήμη, στις αρχές του 19ου αιώνα. Τα τουρκικά είναι μια συγκολλητική γλώσσα συγγενική με τα ουγγρικά και τα φινλανδικά. Τα αραβικά υπάγονται στην κατηγορία των σημιτικών γλωσσών και είναι συγγενική με τα εβραϊκά και τα αραμαϊκά. Τα περσικά δε, είναι μια τυπική ινδοευρωπαϊκή γλώσσα και είναι, φυσικά, συγγενική με τα ελληνικά, τα ινδικά ή τα ιταλικά.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την τουρκική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα τουρκικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online τουρκικών, καθώς και παιδικά τμήματα τουρκικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.