Τα οφέλη της Capoeira

Σχολές Καπάτου Τα οφέλη της Capoeira

Τα οφέλη της Capoeira για τους χορευτές

Τα οφέλη της Capoeira για τους χορευτές – αθλητές είναι πολλά. Το κυριότερο από τα οφέλη της Capoeira είναι η καλή φυσική κατάσταση των χορευτών / αθλητών που περιλαμβάνει  δύναμη, ευλυγισία και αντοχή. Ακόμη, η καλή τεχνική. Η γνώση  δηλαδή των κινήσεων και η σωστή χρήση τους είναι απαραίτητα για ένα παιδί που μαθαίνει να χειρίζεται την «γλώσσα».

Η μοναδικότητα κι ο αυθορμητισμός αποτελούν επιπλέον οφέλη της Capoeira.  Συγκεκριμένα, κάθε capoeirista έχει το δικό του μοναδικό στυλ. Το δικό του τρόπο που εκτελεί τις κινήσεις και την ευχέρεια να εκφράζεται και να παίζει όπως επιθυμεί.

Επίσης, ένα από τα οφέλη της Capoeira είναι η εμπειρία.  Η χρόνια ενασχόληση με την Capoeira προσφέρει μια βαθύτερη κατανόηση της τέχνης σε πολλά επίπεδα. Ο capoeirista, πέρα από σωματικές και αθλητικές δεξιότητες, με τα χρόνια αναπτύσσει ψυχικές και νοητικές ικανότητες που του επιτρέπουν να γίνεται καλύτερος στο παιχνίδι.

Τα οφέλη της Capoeira κι ο Dias Gomes

Ο Dias Gomes περιγράφει με μοναδικό τρόπο την τέχνη της Capoeira

«Η Capoeira είναι η μάχη των χορευτών. Είναι ο χορός των πολεμιστών. Είναι μια μονομαχία μεταξύ συντρόφων. Είναι ένα παιχνίδι, ένας χορός, είναι μια τέλεια συμβιωτική διαμάχη μεταξύ δύναμης και ρυθμού, ποίησης και ευκινησίας. Μοναδικό γιατί οι κινήσεις υπαγορεύονται από το τραγούδι.
Η υποταγή της δύναμης στον ρυθμό. Της βίας στην μελωδία. Η εξάλειψη των ανταγωνισμών.
Στην Capoeira, οι αγωνιζόμενοι δεν είναι αντίπαλοι, είναι σύντροφοι. Δεν πολεμούν, προσποιούνται ότι πολεμούν. Αναζητούν με αυθεντικό τρόπο να δώσουν μια καλλιτεχνική ματιά στην μάχη. Πάνω από το πνεύμα του ανταγωνισμού υπάρχει ένα αίσθημα ομορφιάς. Ο capoeirista είναι ένας καλλιτέχνης, ένας αθλητής, ένας παίκτης και ένας ποιητής.»

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης, κυρίως των μαθητών μας της ισπανικής γλώσσας, εντάξαμε και την εκμάθηση της πορτογαλικής γλώσσας αλλά και τα πορτογαλικά Βραζιλίας.

Τα μαθήματα πορτογαλικών και πορτογαλικών Βραζιλίας διδάσκονται από έμπειρο καθηγητή με μητρική γλώσσα τα βραζιλιάνικα. Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών

Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15). Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=G16xScfD5WM

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.