Τα πολύχρωμα σπίτια του Burano

Σχολές Καπάτου Τα πολύχρωμα σπίτια του Burano

Τα πολύχρωμα σπίτια του Burano μαγεύουν όλους τους επισκέπτες του νησιού. Όλοι μένουν γοητευμένοι από τα διαφορετικά χρώματα που αντανακλούν στα καταπράσινα νερά των καναλιών.

Η παράδοση αναφέρει ότι τα χρώματα των σπιτιών είναι τόσο έντονα, ώστε να καθοδηγούν τους βαρκάρηδες (barcaioli), να μπορούν να βρίσκουν, με λίγα λόγια να ξεχωρίζουν τα σπίτια τους κατά την επιστροφή τους από το ψάρεμα. Μάλλον, από τα παλιά χρόνια τα ζωγράφιζαν έτσι οι ίδιοι οι ψαράδες για να τα διακρίνουν, γιατί η ομίχλη είναι πολύ πυκνή.

Αναφορικά με τα πολύχρωμα σπίτια του Burano, το διασημότερο σπίτι του νησιού είναι το σπίτι «casa di Bepi Suà», πολύχρωμο, με γεωμετρικά σχήματα. Τα παραδοσιακά σπίτια του νησιού είναι σχεδόν όλα τετράγωνα και είναι διώροφα ή τριώροφα . Στο ισόγειο βρίσκεται η κουζίνα και στους επάνω ορόφους, τα μπάνια και τα υπνοδωμάτια.

Το Burano είναι ένα παραμυθένιο και ήσυχο νησί, με παιδιά που τρέχουν με τα ποδήλατά τους, με πολύχρωμα λουλουδιαστά μπαλκόνια, με παραδοσιακές βάρκες. Ξεχωριστοί είναι και οι δρόμοι του νησιού, τα σοκάκια, που ονομάζονται calli, callette, viuzze. Αξίζει να περπατήσει κανείς χαζεύοντας και φωτογραφίζοντας τα πολύχρωμα σπίτια, κατά μήκος των όχθεων των καναλιών και να φτάσει στην ξύλινη γέφυρα «tre Ponti» (τρεις γέφυρες), όπου ενώνονται τα τρία κανάλια.

Όσον αφορά τα αξιοθέατα, αναφέρουμε την εκκλησία San Martino Vescovo, με το κεκλιμένο καμπαναριό της. Στο εσωτερικό της φυλάσσονται διάσημα έργα του Gian Battista Tiepolo*.

Δίπλα από την εκκλησία υψώνεται το παρεκκλήσι Cappella di Santa Barbara.

Η καθημερινότητα του νησιού στρέφεται γύρω από την πλατεία Piazza Galuppi**, που είναι και η μοναδική πλατεία του νησιού. Εκεί βρίσκεται το μουσείο με τα διάσημα χειροποίητα κεντήματα καθώς και το Δημαρχείο.

*Gian Battista Tiepolo : Βενετία 1696 – Μαδρίτη 1770. Ιταλός ζωγράφος που ζωντάνεψε την ιταλική παράδοση της τοιχογραφίας.

** Galuppi Baldassare : 1706-1785. Ιταλός συνθέτης και οργανίστας. Εξέχουσα μορφή στη μουσική οπερετική σκηνή της Βενετίας του 18ου αιώνα.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Μαθήματα ιταλικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης ιταλικών, καθώς και παιδικά τμήματα ιταλικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται στην Αθήνα (Ομήρου 13), στη Γλυφάδα, στο Μαρούσι, στη Νέα Σμύρνη και στο Περιστέρι.

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=1cLeHYnA3FA

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.