Τα προγράμματα Erasmus

Σχολές Καπάτου Τα προγράμματα Erasmus

Τα προγράμματα Erasmus καθιερώθηκαν χάρη στην Ιταλίδα Sofia Corradi.

Η Ιταλίδα Sofia Corradi είναι παιδαγωγός. Γεννήθηκε στην ιταλική πρωτεύουσα το 1934 και σπούδασε Νομική (Giurisprudenza) στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Έλαβε μια υποτροφία ονομαζόμενη “Fulbright” και πήγε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1957, για να συνεχίσει τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Columbia University.

Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της επέστρεψε στη Ρώμη με στόχο να αναγνωρίσει τον τίτλο σπουδών που είχε αποκτήσει. Όμως η αναγνώριση δεν ήταν δυνατή, γιατί ο τίτλος δεν ήταν από ιταλικό πανεπιστήμιο.

Αγωνίστηκε πολύ για την αναγνώριση και χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να μπορέσει να πείσει τους Ιταλούς πρυτάνεις να εφαρμόσουν τις ανταλλαγές φοιτητών μεταξύ των Πανεπιστημίων. Τελικά, το 1987 μπήκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα Erasmus.

Το 2016, η Ιταλίδα Sofia Corradi βραβεύτηκε γι’ αυτόν το μεγάλο της αγώνα, με το Premio Europeo Carlo V από τον Ισπανό βασιλιά Filippo IV . Της αποδόθηκε ο τίτλος “Commendatore dell’ Ordine al merito della Repubblica Italiana”.

Το ιταλικό κράτος, την τίμησε για την τεράστια προσφορά της στην ιδέα και υλοποίηση του, επαναστατικού για τις συνήθειες των φοιτητών, προγράμματος Erasmus για μια κοινή ευρωπαϊκή συνείδηση.

Τα προγράμματα Erasmus βοηθούν στην ανταλλαγή φοιτητών μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών. Οι νέοι που συμμετέχουν φοιτούν στη χώρα της επιλογής τους και αποκτούν εξειδικευμένες γνώσεις.

Επίσης, ζουν την καθημερινότητά τους, σύμφωνα με τη ζωή του τόπου παραμονής τους, γνωρίζοντας συγχρόνως και τον πολιτισμό του.

Η πρώτη χώρα στις προτιμήσεις των φοιτητών κατά την επιλογή προγράμματος Erasmus είναι η Ισπανία. Πόλεις όπως η Barcelona, η Valencia, η Granada είναι οι πρώτες ισπανικές πόλεις προτίμησης ανταλλαγής φοιτητών.

Η εγκαρδιότητα των Ισπανών, η ομορφιά της Ισπανίας και η ποιότητα των Ισπανικών Πανεπιστημίων, που προσφέρουν μεγάλη επιλογή προγραμμάτων σπουδών, προσελκύουν τους φοιτητές.

Ο κυριότερος, όμως, λόγος αυτής της προτίμησης είναι η ιδιοσυγκρασία του ισπανικού λαού.

Οι Ισπανοί επιδιώκουν να συναναστρέφονται με νέους από όλο τον κόσμο. Είναι μέρος της κουλτούρας τους και ίσως γι’ αυτό ταξιδεύουν τόσο πολύ.

Μετά την Ισπανία, στη δεύτερη θέση των προτιμήσεων έρχεται η Γερμανία. Ακολουθεί η Γαλλία και η Αγγλία, ενώ στην Πέμπτη θέση βρίσκεται η Ιταλία.

Γνωρίστε αυτές τις γλώσσες και πραγματοποιήστε τους στόχους σας.

Στις Σχολές Καπάτου καμία γλώσσα δεν είναι ξένη. Ενημερωθείτε για τα νέα τμήματα που ξεκινούν άμεσα στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.