Τα ωραιότερα καμπαναριά της Ιταλίας

Σχολές Καπάτου Τα ωραιότερα καμπαναριά της Ιταλίας

Μερικά από τα ωραιότερα καμπαναριά της Ιταλίας είναι αυτά που αναφέρουμε στο παρόν κείμενο.

Η Ιταλία είναι μια χώρα πολύ πλούσια σε καμπαναριά (il campanile), με διαφορετικές διαστάσεις και ποικίλα στυλ αρχιτεκτονικής.

Μερικά από αυτά είναι παγκοσμίου φήμης, με αποτέλεσμα να τα επισκέπτονται κάθε χρόνο πολλοί τουρίστες.

Έχουν σχήμα πύργου (la torre) και, συνήθως, βρίσκονται δίπλα σε εκκλησίες ξεχωριστής αρχιτεκτονικής.

Εκτός από τον θρησκευτικό τους ρόλο, διακοσμούνται από ένα μεγάλο ρολόι που σημαίνει τις ώρες σε κάθε χτύπημα της καμπάνας. Με τη δημιουργία των Δήμων (Comuni), εμφανίστηκαν και τα πρώτα campanili με μεγάλο ρολόι.

Ένα από τα ωραιότερα καμπαναριά της Ιταλίας είναι το ονομαστό καμπαναριό του Giotto (il campanile di Giotto). Βρίσκεται στην ιταλική πόλη Φλωρεντία (Firenze) που είναι ένα μουσείο από μόνη της.

Το καμπαναριό με ύψος 82 μέτρα, έχει 392 σκαλοπάτια και 15 καμπάνες. Κτισμένο με μάρμαρα άσπρα, πράσινα από την κοντινή περιοχή Prato και κόκκινα από τη μεσαιωνική πόλη Siena. Η διακόσμηση είναι πλούσια σε ανάγλυφα.

Ακόμα ένα από τα ωραιότερα καμπαναριά της Ιταλίας είναι το καμπαναριό του Αγίου Μάρκου (il campanile di San Marco). Βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία στη Βενετία και είναι από τα ψηλότερα καμπαναριά στην Ιταλία.

Αξιοσημείωτο είναι και το campanile di San Mercuriale στην πόλη Forli.

Στον καθεδρικό ναό της Verona (Basilica di San’Anastasia), το καμπαναριό υψώνεται σε γοτθικό στυλ και από τη κορυφή του μπορεί κανείς να απολαύσει μια μαγευτική θέα.

Επίσης και από την κορυφή του campanile της Basilica di Sant’Andrea στην πόλη Mantova απολαμβάνει κανείς μια υπέροχη θέα. Ακόμα, στην ιταλική πόλη του βορρά Torino, υψώνεται το καμπαναριό il campanile της Basilica di San Maurizio.

Ξεχωριστά μνημεία τέχνης είναι τα καμπαναριά της Cattedrale της Santa Maria Assunta di Sermonetta στην επαρχία Latina του νομού Lazio. Ακόμη, αυτό στην περιοχή Pescara στο νομό Abruzzo.

Αξιοσημείωτα είναι επίσης il campanile del Duomo di Amalfi στην περιοχή του νομού της Καμπανίας, il campanile del Duomo di Lecce στο νομό Puglia, il campanile del Duomo di Palermo στο νησί της Σικελίας.

Δεν υπάρχει ιταλική πόλη που να μην έχει το καμπαναριό της με το μεγάλο ρολόι να σημαίνει πάντα τις ώρες.

Στις Σχολές Καπάτου διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και την κουλτούρα της χώρας. Ενημερωθείτε για τα νέα τμήματα, καλώντας στο 210 38 033 55.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.