Τελευταίος αυτοκράτορας της Κίνας

Σχολές Καπάτου Τελευταίος αυτοκράτορας της Κίνας

Ο «τελευταίος αυτοκράτορας της Κίνας» (The last emperor)

Ο «τελευταίος αυτοκράτορας της Κίνας» είναι μια επική κινηματογραφική ταινία, που γνώρισε παγκόσμια επιτυχία.

O «τελευταίος αυτοκράτορας της Κίνας» σκηνοθετήθηκε από τον Ιταλό Μπερνάρντο Μπερτολούτσι (Bernardo Bertolucci, 1941-2018) και σημάδεψε την πορεία της κινηματογραφικής του καριέρας. Πράγματι, για αυτήν την ταινία, του απονεμήθηκαν 9 βραβεία Όσκαρ και 4 Χρυσές Σφαίρες, συμπεριλαμβανομένων αυτών της καλύτερης ταινίας και της σκηνοθεσίας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι για έναν ξένο σκηνοθέτη όπως ο Bertolucci, ήταν μεγάλη τιμή που η κινεζική κυβέρνηση επέτρεψε για πρώτη φορά να πραγματοποιηθούν γυρίσματα στην «Απαγορευμένη Πόλη», τη Γκουγκόνγκ (Gugong). Την πόλη-ανάκτορο των αυτοκρατόρων της Κίνας, η οποία συμβολίζει τον αυτοκράτορα σαν «γιο του ουρανού».

Ο «τελευταίος αυτοκράτορας της Κίνας», ήταν η πρώτη δυτική ταινία όπου εμφανίστηκε το κινεζικό παλάτι.

Βασικά, για τα γυρίσματα, που διήρκεσαν 6 ολόκληρους μήνες, χρειάστηκαν 20.000 κομπάρσοι και 300 τεχνικοί, Ιταλοί, Άγγλοι και Κινέζοι. Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι, εκτός από το Πεκίνο, μερικές σκηνές γυρίστηκαν και στο στούντιο Cinecittà της Ρώμης.

Τον τελευταίο αυτοκράτορα υποδύεται ο Τζον Λον (John Lone) που γεννήθηκε στο Hong Kong και σπούδασε στην όπερα του Πεκίνου. Η Joan Chen υποδύεται τη Wan Jung, τη σύζυγο του αυτοκράτορα.

Πρόκειται για τη βιογραφία του τελευταίου αυτοκράτορα της Κίνας, του Που Γι (Pu Yi). Είναι μια ιστορική και δραματική ταινία που περιγράφει τη ζωή του τελευταίου αυτοκράτορα της Δυναστείας των Τσινγκ, που κυβερνούσε την αχανή χώρα της Κίνας από το 1644. Συγκεκριμένα, ανέβηκε στο λαμπρό θρόνο της «Απαγορευμένης Πόλης», στην τρυφερή ηλικία των 2 ετών. Όμως, τρία χρόνια αργότερα, άρχισε να προετοιμάζεται η επανάσταση που θα άλλαζε το πρόσωπο της Κίνας. Έτσι, ο άνθρωπος που γεννήθηκε μέσα σε αμύθητα πλούτη, έμελλε να περάσει τις τελευταίες του μέρες σαν κηπουρός στους αυτοκρατορικούς κήπους του!

Μια ταινία που πραγματικά δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την κινεζική γλώσσα και κουλτούρα, με διδακτικό υλικό των Εκδόσεων Primus.

Μαθήματα κινεζικών για όλα τα επίπεδα διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online κινεζικών, καθώς και παιδικά τμήματα κινεζικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

https://www.youtube.com/watch?v=A4cH6g1wD5g

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.