Το έργο του Sabahattin Ali

Το έργο του Sabahattin Ali

Το έργο “Kağnı” του Sabahattin Ali

Σε προηγούμενο άρθρο με τίτλο ‘’Sabahattin Ali’’ αναφερθήκαμε στον συγκεκριμένο λογοτέχνη. Σήμερα λοιπόν, θα συνεχίσουμε την αναφορά μας στο έργο του Sabahattin Ali, το οποίο είναι τόσο σημαντικό. Σχεδόν μετά από εννιά δεκαετίες, αυτού του είδους η πεζογραφία μας φαίνεται αυτονόητη. Για την Τουρκία του μεσοπολέμου όμως, ήταν μια σχεδόν επαναστατική πράξη, η οποία άλλαξε τα δεδομένα. Η «Βοϊδάμαξα», αλλιώς “Kağnı” στην τούρκικη γλώσσα, του Sabahattin Ali θεωρείται, ως η γέννηση του κοινωνικού ρεαλισμού στην τουρκική πεζογραφία. Βέβαια για πολλές δεκαετίες στο πέρασμα του χρόνου, παρέμεινε πρότυπο για πολλούς μεταγενέστερους λογοτέχνες.

Η λογοτεχνική δραστηριότητα του Sabahattin Ali

Το λογοτεχνικό έργο του Sabahattin Ali ήταν μεγάλο και αξιέπαινο. Μέσα σε αυτή την λογοτεχνική δραστηριότητα του ακολούθησαν κι άλλες σειρές μικρών ιστοριών. Ανάμεσα τους ξεχωρίζουν η «Φωνή» ( όπως λέγεται στα Τουρκικά: “Ses”, 1937) όπως επίσης και ένα θεατρικό έργο και τρία μυθιστορήματα. Ένα απ’ αυτά τα μυθιστορήματα μεταφράστηκε και στην ελληνική γλώσσα. Πρόκειται για το «Η Μαντόνα με το Γούνινο Παλτό» (Εκδόσεις Ροές: 2019, τίτλος πρωτότυπου: “Kürk Mantolu Mantonna”, 1943). Ο Τούρκος λογοτέχνης Sabahattin Ali πέθανε πολύ νωρίς, σε ηλικία μόλις 41 ετών, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, στην περιοχή του Kırklareli (Σαράντα Εκκλησιές) της Ανατολικής Θράκης.  Προσέφερε πολλά στα γράμματα της χώρας του και με λίγα λόγια  θα λέγαμε ότι έθεσε τον εαυτό του και την τέχνη του στην υπηρεσία των γραμμάτων.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και την τουρκική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα τουρκικών διδάσκονται σε όλες τις σχολές μας. Παρέχονται επίσης μαθήματα online τουρκικών, καθώς και παιδικά τμήματα τουρκικών.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook. Ελάτε στην παρέα μας. Σχολές  Καπάτου Ομήρου 13 στην Αθήνα, Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.