Το αλογάκι Dalahäst

το αλογάκι Dalahast

Το αλογάκι Dalahäst, Σουηδία

Στα μαθήματα ξένων γλωσσών συχνά ο καθηγητής αναφέρεται στα διάφορα ήθη και έθιμα που επικρατούν στη χώρα. Έτσι και το αλογάκι Dalahäst συμβολίζει τη χώρα της Σουηδίας. Είναι ένα παιχνιδάκι στα χέρια των μικρών παιδιών, αγοριών και κοριτσιών. Στην περιοχή Dalarnas län γεννήθηκε ένα από τα σύμβολα της χώρας. Η περιοχή αυτή βρίσκεται στο κέντρο της Σουηδίας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ονομασία της λέξης dalarnas σημαίνει κοιλάδες. Συγκεκριμένα en dal σημαίνει μία κοιλάδα και η λέξη län στα σουηδικά σημαίνει περιοχή. Το αλογάκι Dalahäst είναι χειροποίητο, από ξύλο πεύκου, ζωγραφισμένο με έντονο κόκκινο και λευκό χρώμα. Το καλύτερο ξύλο πεύκου βρίσκεται στην περιοχή γύρω από τη λίμνη Siljas. Στην περιοχή Rättvik το αλογάκι είναι ζωγραφισμένο με γκρι χρώμα.

Το αλογάκι και η ιστορία του

Κάποτε ένας πατέρας, θέλοντας να κάνει ένα δώρο στη μικρή του κόρη, εμπνεύστηκε ένα αλογάκι σαν επικύρωση της επιθυμίας του. Εκείνο τον καιρό το άλογο ήταν ο πιστός φίλος του ανθρώπου καθώς κουβαλούσε ξύλα χρήσιμα για τη φωτιά. Το αλογάκι αυτό άρεσε στην κόρη και άρεσε και σε άλλα παιδιά. Με τον καιρό απέκτησε ζήτηση και είχε μεγάλη επιτυχία. Στις μέρες μας αποτελεί σουβενίρ και είναι αρκετά εμπορεύσιμο. Επίσης, οι χειροτέχνες έχουν εμπνευστεί και δημιουργήσει και άλλα ζωάκια όπως αγελάδες, ελάφια, καμήλες.

 

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών, ομαδικά αλλά και ιδιαίτερα, διδάσκονται από αρχάριο επίπεδο Α1 έως επίπεδο προχωρημένο C2. Συγκεκριμένα, παρέχουμε μαθήματα Σουηδικών προετοιμασίας για πιστοποιήσεις της σουηδικής γλώσσας, δηλαδή SWEDEX στα επίπεδα A2, B1, B2 και TISUS C1. Test in Swedish for University Studies της Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 2103803355

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.