Το βραβείο Astrid Lindgren

Σχολές Καπάτου Το βραβείο Astrid Lindgren

Το βραβείο Astrid Lindgren στη Σουηδία

Στη Σουηδία, η επιλογή των υποψηφίων για το βραβείο Astrid Lindgren αρχίζει 15 ολόκληρους μήνες πριν από την τελική απονομή. Συγκεκριμένα, κάθε χρόνο, η αρμόδια επιτροπή επιλέγει από όλα τα κράτη, οργανώσεις και θεσμούς που έχουν σαφή γνώση των συγγραφέων και μυθιστοριογράφων. Επίσης, αξιολογεί όσους ασχολούνται με την προώθηση του βιβλίου και την αύξηση του αναγνωστικού κοινού, σε κάθε χώρα.

Το 2019, το βραβείο Astrid Lindgren απονεμήθηκε στον Φλαμανδό συγγραφέα Bart Moeyaert. Ο Bart Moeyaert γεννήθηκε στο Βέλγιο και συγκεκριμένα, στην πόλη Bruges.  Είναι ο νεότερος από 7 γιούς. Άρχισε να ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων ήδη από τα 19 του χρόνια, ενώ σήμερα είναι 54 χρονών. Μάλιστα, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, η Σουηδή συγγραφέας Astrid Lindgren έπαιξε έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην καριέρα του.

Το βραβείο Astrid Lindgren κι ο Bart Moeyaert

Ο Bart Moeyaert είναι ένα φωτεινό και πολύπλευρο ταλέντο του παιδικού και νεανικού βιβλίου. Στο έργο του περιγράφει, κυρίως, υπαρξιακά προβλήματα, όπως τον πρώτο εφηβικό έρωτα ή την αποβολή από το σχολείο. Το ταλέντο και η δημιουργικότητά του διοχετεύονται, σίγουρα, σε πολλές και διαφορετικές κατευθύνσεις. Συγκεκριμένα, στην καριέρα του ασχολήθηκε με εικονογραφημένα βιβλία, ποιήματα, κείμενα για το θέατρο. Επίσης, έγραψε στίχους για τραγούδια, δοκίμια, καθώς και σενάρια για διάφορες κινηματογραφικές σειρές. Μάλιστα, αξίζει να αναφέρουμε ότι, τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 20 γλώσσες.

Εδώ και χρόνια, το όνομά του εμφανίζεται στις υποψηφιότητες για το βραβείο Astrid Lindgren. Έτσι, μπορεί να πει κανείς ότι έχει ταυτιστεί με την παιδική και την εφηβική λογοτεχνία.

Η φετινή τελετή απονομής του βραβείου Astrid Lindgren Memorial Award θα γίνει στο Μέγαρο Μουσικής της Στοκχόλμης, στις 27 Μαΐου 2019. Και όπως γίνεται πάντα, θα συνοδεύεται από χρηματικό ποσό που ανέρχεται στα 5 εκατομμύρια σουηδικές κορώνες, δηλαδή περίπου 470.000 ευρώ.

Στις Σχολές Καπάτου από το 1983, διδάσκουμε την ιταλική γλώσσα και κουλτούρα. Κατόπιν ζήτησης των μαθητών μας διδάσκουμε και τη σουηδική γλώσσα και κουλτούρα.

Μαθήματα σουηδικών, ομαδικά αλλά και ιδιαίτερα, διδάσκονται από αρχάριο επίπεδο Α1 έως επίπεδο προχωρημένο C2. Συγκεκριμένα, παρέχουμε μαθήματα Σουηδικών προετοιμασίας για πιστοποιήσεις της σουηδικής γλώσσας, δηλαδή SWEDEX στα επίπεδα A2, B1, B2 και TISUS C1. Test in Swedish for University Studies της Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης.

Βρείτε τις σχολές μας στο facebook κι ελάτε στην παρέα μας. Οι σχολές μας βρίσκονται Ομήρου 13 στην Αθήνα, καθώς και τα παραρτήματα των σχολών Καπάτου Γλυφάδα (Λαζαράκη 27), Νέα Σμύρνη (Κων/νου Παλαιολόγου 14), Περιστέρι (Παν. Τσαλδάρη 10), Μαρούσι (Ερμού και Πλαστήρα 15).

Σχολές Καπάτου: ιταλικά, ισπανικά, κινεζικά, τουρκικά, ρωσικά, πορτογαλικά, γερμανικά και σουηδικά.

Για πληροφορίες καλέστε μας στο 210 38 03 355.

Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.
Στο site μας χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώνουμε συνεχώς την εμπειρία σας. Πατώντας ΑΠΟΔΟΧΗ αποδέχεστε την χρήση τους.